Afbeelding
Foto: Neil Schuurman

Vrijwilligers helpen met maken én verpotten van bloembakken bij zorgboerderij de Stoofhoeve

Door: Neil Schuurman Algemeen

POORTVLIET - Zorgboerderij de Stoofhoeve deed dit jaar voor de tweede keer mee aan NLdoet. Dit jaar konden vrijwilligers zich aanmelden om mee te helpen met het maken én verpotten van de bloembakken.

“Zorgboerderij de Stoofhoeve geeft dagbesteding aan mensen met geheugenproblemen. De één wil even een dagje weg; de ander wil graag wat extra aandacht en zorg ontvangen. Die wordt hier dan ook geboden”, legt één van de vrijwilligers van de zorgboerderij uit. “Eigenlijk zouden we deze ochtend een aantal klusjes buiten uitvoeren, maar door het slechte weer moesten we helaas uitwijken naar onze keet. Daar kunnen we heerlijk droog onze bloembakken klaarmaken voor het seizoen”, aldus de vrijwilliger. “De oude bakken zijn namelijk rot en moeten daarom vervangen worden. Doordat we naar binnen moesten verplaatsen hebben we wat minder kunnen doen dan gepland, maar we hebben alsnog heel veel werk verricht”, aldus de vrijwilliger.

Met trots vertellen alle deelnemers van dit project dat zij het een geslaagde ochtend hebben gehad. Iedereen is het er over eens dat een droge dag met een zonnetje het wel leuker had gemaakt. Maar het slechte weer mocht de pret echter niet drukken. Deelnemers verspreid over het eiland waren deze ochtend samengekomen om te werken aan dit project. “Dat vind ik toch wel een van de leukste dingen: het samen zijn en plezier hebben”, vertelde een van de deelnemers.

Alle deelnemers en vrijwilligers sloten deze dag af onder het genot van een bakje koffie en thee met wat lekkers. Alle deelnemers gingen tevreden weer naar huis. In totaal werden er in de ochtend maar liefst 11 bloembakken gemaakt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief