Afbeelding
Foto: Google Streetview

Vossemeersebrug vanaf morgen dicht vanwege werkzaamheden

Door: Michel Claessens Algemeen

OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug is vanaf maandag tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de hangeraansluitingen van de brug vrij te maken van corrosie. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. 

De Vossemeersebrug is vanaf maandag 20 maart 06.00 tot en met vrijdag 7 april 23.00 uur dicht voor autoverkeer. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug. Autoverkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Slaakbrug bij Sint-Philipsland. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven. Volgens Rijkswaterstaat bedraagt de extra reistijd ongeveer 10 minuten.

Het sluiten van de brug voor autoverkeer is nodig om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. De hangeraansluitingen van de brug zijn aan onderhoud toe. Deze aansluitingen verbinden de hangerstangen met de boog, en het wegdek. Om hangeraansluitingen te beschermen worden deze de komende tijd vrijgemaakt van corrosie en worden er vervolgens meerdere lagen verf op aangebracht. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit hoogwerkers die op de brug komen te staan. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief