Afbeelding

Popkoor Voix houdt jubileumconcert ter ere van 12,5 jarig bestaan

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Op zaterdag 1 april (geen grapje) houdt popkoor Voix uit Oud-Vossemeer hun jubileumconcert. Het popkoor, dat 12,5 jaar geleden is opgericht, brengt met regelmaat een breed repertoire aan de man: van ABBA tot U2 en van de top 2000 tot Proud Mary.

In 2010 bestond Vosmeer 600 jaar. Voor die gelegenheid is toen een gelegenheidskoor opgericht. Toen de festiviteiten rondom Vosmeer 600 afliepen vond men het jammer dat het koor ook zou stoppen. Piet Potappel (voorzitter van Voix) wilde ook graag blijven zingen en samen met een aantal anderen bedacht hij het idee om een nieuw popkoor op te richten.

Trots
“Het mooie van het koor is dat er toch een soort chemie ontstaat in de groep. Het is gezellig en samen werk je naar de optredens toe. Als we optreden sta ik altijd achteraan in de groep en dan vind ik het soms gewoon moeilijk om te zingen omdat ik dan zo trots ben op de groep”, vertelt Piet enthousiast.

Mooiste baan
Heleen Bout uit Tholen is al 6 jaar de dirigente van het popkoor. Ze studeerde aan het conservatorium en is dirigent van meerdere koren. “De groep is heel trouw en heel enthousiast en dat is voor mij heel fijn om mee te werken. Op het moment dat je iets begint in te studeren, maat voor maat, woord voor woord, noot voor noot en kleur voor kleur.. En als dat allemaal in harmonie is, ja.. dat maakt het nummer geslaagd. Ieder nummer op zich is een proces. Op het moment van een optreden komt alles samen. Alles waar je met z’n allen zo hard voor gewerkt hebt staat op een gegeven moment en als je dan ziet dat het publiek enthousiast is, ja dat is heel mooi. Ik heb echt de mooiste baan van de wereld”, legt Heleen uit.

Energie
Ingrid Weijers uit Oud-Vossemeer is lid sinds het eerste uur. “Ik had nog nooit gezongen toen ik door een vriendin werd gevraagd om eens mee te gaan. Je hebt bepaalde verwachtingen als je binnenkomt en ik dacht dus echt even leuk een liedje te gaan zingen, maar dan blijkt dat dat toch niet zo makkelijk is”, legt Ingrid uit. Ze is wel besmet met het zangvirus, want buiten dat zij thuis gewoon lekker op de bank ook zit te zingen, haast ze zich iedere maandag na een lange werkdag weer naar de repetitie. “Het clubje, de gezelligheid, het is ontzettend leuk om te doen. Ik krijg er echt energie van na een lange werkdag”, vertelt Ingrid.

Optreden
Het koor treedt regelmatig op. Zo zijn ze te horen bij het Zomerconcert in Tholen. Ook dragen zij hun steentje bij aan de opening van het Glazen Ei op 6 april in Oud-Vossemeer. Het zingen in een koor is tegenwoordig niet meer zo hip als vroeger. Het wordt al vaak afgeschilferd als duf en saai. Maar niets is minder waar. Voix treedt regelmatig op met een band en ze zingen enkel en alleen populaire popliederen. Buiten dat is iedere zanger(es) enorm enthousiast en de sfeer zit er dan ook altijd goed in. Vindt u het leuk om eens mee te zingen? U bent van harte welkom iedere maandagavond van 20:00 tot 22:00 aan de Hofstraat 21 in Oud Vossemeer. Het jubileumconcert vindt plaats op 1 april in de Vossenkuil. Het concert start om 19.30 uur en kaarten zijn nog verkrijgbaar via de site.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief