Afbeelding
Foto: Bregje Kop

Gemeente legt vijf monumentale molens stil in verband met veiligheid

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Vijf monumentale molens in de gemeente moeten per direct stoppen met draaien. In samenspraak met de molenaars en extra deskundigen gaat Tholen een plan van aanpak opstellen om de molens zo snel mogelijk weer te laten draaien.

“De afgelopen jaren zijn er bij een aantal monumentale molens in Nederland onverwacht stalen roeden gebroken”, aldus de gemeente Tholen. “Naar aanleiding daarvan zijn de lasnaden van de roeden van de zes monumentale molens die de gemeente Tholen in eigendom heeft recentelijk aanvullend onderzocht.”

Op basis van de resultaten adviseert het onderzoeksbureau om met vijf molens niet meer te draaien. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het advies voor de veiligheid van molenaars en bezoekers op te volgen. Dat betekent dat de gemeentelijke molens in de kernen Tholen, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland en Sint Philipsland niet meer mogen draaien. 

Plan van aanpak
In samenspraak met de molenaars en externe deskundigen gaat de gemeente Tholen een plan van aanpak opstellen om de molens zo spoedig mogelijk weer te kunnen laten draaien.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief