Diederik (links)
Diederik (links) Foto: Neil Schuurman

Diederik organiseerde het duikkamp op Tholen: ‘Blij met de Zeeuwse gastvrijheid’

Door: Neil Schuurman Algemeen

Diederik van Noten duikt al 32 jaar. Hij heeft bij verschillende clubs gezeten, maar heeft zo’n 20 jaar geleden een eigen duikschool opgericht met een familiaal karakter. Dat zie je ook terug; er zijn veel gezinnen aanwezig.

Jaarlijks organiseren zij meerdere activiteiten. “Eén van onze grote activiteiten is het duikkamp in het hemelvaartweekend. Wij huren met zo’n 70 personen een hele kampplaats af waar wij dan duiken. Het is heel gezellig ontspannen.” Eén hoogtepunt van het kamp noemen vindt hij moeilijk. “Het officiële hoogtepunt is de barbecue, dit is een groot festijn. Een tweede hoogte punt is het karaokefeest. Maar waar ik nog het meest van geniet zijn de kleine gezellige momenten. Mijn kinderen en kleinkinderen zijn hier ook. Het kamp op zich is eigenlijk het hoogtepunt!” Diederik duikt om te kunnen genieten zijn hobby. “Ik ben altijd behoorlijk sportief geweest in competitiesport. Ik heb vroeger veel gezwommen, gevoetbald en gevolleybald. Het was de competitie; het was altijd om er het meest, het beste of het snelste te zijn. Dit is een recreatieve sport. Ik zit nog wel in het water, maar het gaat niet meer om het diepste te zwemmen. Het is eigenlijk om te genieten van de natuur.” Diederik is heel blij met de Zeeuwse gastvrijheid.

“Wij benadrukken ook altijd dat wij hier te gast zijn. Respecteer de regels hier, neem al je afval mee en dat soort dingen. Het is hier zalig.” Hij sluit af met een persoonlijke boodschap: “Dank u wel dat wij hier zo vaak te gast mogen zijn in jullie schitterende omgeving.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief