Thools Kampioenschap Stoepranden
Thools Kampioenschap Stoepranden Foto: Jij op Tholen

Beweging en plezier door Jij op Tholen: ‘We willen jong en oud in beweging krijgen’

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Een beweegweek, een vol programma tijdens de vakantie of een scootmobieltocht. Jij op Tholen, van de gemeente Tholen, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren en volwassen op het eiland zich geen moment hoeven te vervelen. Ook afgelopen meivakantie werd er weer van alles georganiseerd. 

Hoe is de meivakantie verlopen? Waren de activiteiten druk bezocht?
“De vakantie-activiteiten van Jij op Tholen worden altijd goed bezocht, zo ook in de meivakantie. Dat is ook niet zo gek, want het was goed weer en er was voor allerlei leeftijden iets te beleven. Zo kon je aan verschillende activiteiten deelnemen: bootcamp, paardrijden, vissen, dropping, natuurspeurtocht en zelfs aan de allerkleinsten werd gedacht met de activiteit ‘Samen Bewegen’. Bij die laatstgenoemde was het voor de peuters en kleuters een heerlijke ochtend omdat zij, samen met hun ouders, in de gymzaal van Sint-Annaland allerlei verschillende spelletjes konden doen. Het was echt een feest om zoveel blije gezichten te zien. We proberen bij het organiseren van activiteiten altijd een zo divers mogelijk aanbod te bieden waarbij we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken.”

Waarom vinden jullie het belangrijk dat er activiteiten worden georganiseerd?
“We willen gezonde inwoners. Bewegen is gezond voor je. We willen iedereen, jong en oud, in beweging krijgen én houden door het aanbieden van activiteiten. Naast dat bewegen gezond is, en zorgt dat je fit en vitaal blijft, is het ook gezellig om samen met anderen te bewegen. We organiseren creatieve, culturele en sportieve activiteiten. Door het organiseren van activiteiten brengen we ook mensen samen en zorgen we voor verbinding tussen inwoners onderling. We werken hierbij ook vaak samen met lokale verenigingen en andere partijen. Dit draagt bij aan een beter kwaliteit van leven en wonen in onze gemeente, zodat iedereen zich thuis voelt.”

Wat voor reacties krijgen jullie op de activiteiten? 
“We krijgen altijd heel positieve en dankbare reacties op een activiteit. Niet alleen van de ouders, maar ook zeker van de kinderen zelf. Het is vooral mooi om te zien als kinderen iets nieuws hebben geprobeerd waarvan ze van tevoren nooit gedacht hadden dat ze het zo leuk zouden vinden. Na elke activiteit posten we vaak foto’s op onze social media-kanalen (Facebook en Instagram). Hier wordt ook vaak positief op gereageerd en tegelijkertijd wordt er zo reclame gemaakt om weer mee te doen met een volgende activiteit. Zo zijn veel gelezen reacties: “De kinderen vonden het fantastisch”, tot “…ook als vrijwilliger was het erg leuk om mee te helpen.”

Hoe kiezen jullie de activiteiten?
“We hebben ieder jaar vaste activiteiten die steeds terugkomen, zoals zaalvoetbaltoernooi, Dag van het Onbeperkt Sporten, de Thoolse fietstocht en de Summer Games (activiteiten in de zomervakantie). Ook zijn we iedere woensdagmiddag op een trapveldje in een van de kernen te vinden voor een activiteit voor kinderen tot en met 12 jaar. Binnen het team brainstormen we over nieuwe activiteiten of inwoners/jongeren geven aan dat ze een activiteit willen doen. Wij staan open voor nieuwe ideeën en helpen graag met het organiseren daarvan.”

Afgelopen week organiseerde jullie de Thoolse Beweegweek. Wat was het doel daarvan?
“Bewegen is belangrijk voor je fysieke, maar ook je mentale gezondheid. Door het neer te zetten als beweegweek willen we hiervoor meer aandacht voor vragen. In deze week worden meerdere gratis acties en activiteiten georganiseerd om jong en oud extra te laten bewegen. Naast dat bewegen gezond is en zorgt dat je fit en vitaal blijft, is het ook gezellig om samen met anderen te bewegen.”

En last but not least: Wat kunnen de Tholenaren nog van jullie verwachten?
“Als gemeente Tholen, team jij op Tholen, plannen we iedere vakantie leuke activiteiten in voor jong en oud. Ook organiseren we activiteiten, in samenwerking met andere organisaties, zoals de Doortrapdag en ook de aankomende scootmobieltocht. Kijk op www.jijoptholen.nl voor actuele activiteiten of volg ons op Facebook of Instagram: Jij op Tholen.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief