Afbeelding
Foto: Neil Schuurman

Tientallen wielrenners razen door Tholen tijdens ZLM Tour

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - De renners van de ZLM tour raasde vanmiddenag door Tholen. De ploeg vertrok vanuit Roosendaal om vervolgens daar ook weer te eindigen. De ZLM Tour is al jaren dé voorbereidigingskoers voor sprintersploegen die enkele weken later willen scoren in de Tour de France. 

Rond 14.30 uur vanmiddag kwamen de eerste renners van de ZLM Tour Tholen binnen via de brug over het Schelde-Rijnkanaal. Vanuit daar fietsten zij in de richting van Oud-Vossemeer, om vervolgens door Tholen richting de Oesterdam te gaan. Uiteindelijk finishten de renners weer in Roosendaal, waar zij eerder op de dag startte. 

De ZLM Tour wordt al jaren gezien als voorbereidingstour op de Tour de France. In het verleden wisten onder andere Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen al etappezeges te behalen in de ZLM Tour. Enkele weken later boekten zij vervolgens ook etappezeges in de Tour de France. In 2022 was het de ‘upcoming man’ van Jumbo-Visma, Olav Kooij, die met drie etappezeges ook het eindklassement naar zijn hand zette. Bij de editie van 2023 zal Kooij het in elk geval op moeten nemen tegen niemand minder dan Mark Cavendish, die in voorbereiding is op de Tour de France.

“We zijn heel blij met een gemeente die zoveel vertrouwen heeft in ons evenement. Roosendaal grijpt de ZLM Tour echt aan om zich te profileren met inspirerende topsport en daar leent de ZLM Tour zich uitstekend voor”, aldus organisator Joost van Wijngaarden.

De ZLM Tour ging afgelopen woensdag van start met een proloog in Heinkenszand. Ook op de tweede dag vormde de provincie Zeeland het strijdtoneel van de etappewedstrijd. Die dag werd de klassieke rit door Midden-Zeeland gereden, tussen Westkapelle en ‘s-Heerenhoek. Dit weekend was het in Noord-Brabant en Tholen te doen met vandaag de start en finish in Roosendaal. Morgen vindt de start en finish plaats in Oosterhout.


 Foto: Neil Schuurman Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief