Collectant met bus
Collectant met bus Foto: Nierstichting

Nierstichting zoekt vrijwilligers in Tholen voor jaarlijkse collecteweek

Algemeen

THOLEN - De Nierstichting is op zoek naar nieuwe enthousiaste collectevrijwilligers in Tholen voor de jaarlijkse collecteweek. In de week van 17 tot en met 23 september gaan duizenden vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor mensen met nierschade.

Nederland telt op dit moment 1,7 miljoen mensen met onomkeerbare nierschade. Vaak ongemerkt. Mensen met nierschade hebben een verhoogd risico op hartfalen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal nierschade binnen enkele jaren de vijfde meest voorkomende doodsoorzaak worden. Nierschade ontstaat vaak door hoge bloeddruk, diabetes of te veel zout eten. Veel nierschade kan voorkomen worden, onder andere door zoutbewust te eten en op te passen met medicijngebruik.

Collecteweek
“Samen kunnen we ervoor zorgen dat we toenemende nierschade helpen voorkomen, dat nierpatiënten de beste behandeling krijgen en we nierziekten in de toekomst kunnen genezen. De inkomsten uit de collecteweek zijn erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Harma Pekelsma, collectecoördinator in Tholen. “Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met onze collectevrijwilligers. De inzet van deze vrijwilligers maakt namelijk écht het verschil.”

Aanmelden
Aan de Nierstichting zijn landelijk inmiddels ruim 40.000 collectevrijwilligers verbonden. Toch worden nog niet alle huishoudens in Tholen bereikt. Ook jij kunt als collectant helpen tijdens de jaarlijkse collecteweek met gemiddeld twee uur van jouw tijd. Meld je aan op www.nierstichting.nl/meehelpen of bij: Harma Pekelsma (06-40471914).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief