Het publiek moedigt de renners aan langs de route
Het publiek moedigt de renners aan langs de route Foto: Christel Schiphorst

Kleine Tour fietst weer door Sint Philipsland, Oud-Vossemeer en Tholen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN/STEENBERGEN - De 53e editie van de Kleine Tour Steenbergen raast vandaag op donderdag 17 augustus opnieuw door de gemeente Tholen. Het populaire wielerevenement voor kinderen toert deze keer door de kernen Sint Philipsland, Oud-Vossemeer en Tholen-stad.

Het wielerevenement verwelkomt dit jaar meer dan tweehonderd renners in de leeftijdscategorie van 8 tot 14 jaar uit de gemeente Steenbergen. Van maandag 14 tot en met zaterdag 19 augustus rijden ze door Steenbergen, West-Brabant, Zeeland en een stukje België. Op donderdagmiddag 17 augustus staan de straten van de gemeente Tholen in het teken van de fietsers.

De etappe begint om klokslag 10.00 uur bij de Oudlandsestraat in Steenbergen. Tegen elf uur zullen de renners via de Slaakbrug de grenzen van de gemeente Tholen betreden. Bij de kantine van voetbalvereniging Noad’67 verzamelen de renners voor rust en verzorging. Na drie kwartier vervolgen ze hun route.

Tijdrit
De fietshelden treden rond 12.24 uur de dorpskern van Oud-Vossemeer binnen via de Hikseweg naar de Dorpsweg. Een half uur later, omstreeks 12.54 uur, biedt Gemeenschapscentrum Meulvliet in Tholen opnieuw een plek van rust en herstel voor de deelnemers. Na deze welverdiende pauze zetten ze hun koers voort richting Halsteren, om uiteindelijk om 13.39 uur Tholen te verlaten.

Halverwege de middag worden de renners met vreugde ontvangen in Steenbergen om zich klaar te maken voor de spannende tijdrit door het hart van de binnenstad. Benieuwd door welke Thoolse straten de deelnemers toeren? De etappe is te vinden op kleinetour.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief