Afbeelding

Natte laarzentochten en zeehondensafari’s tijdens de Oosterscheldeweek

Door: Sandra Broosus Algemeen

KAPELLE/KRUININGEN - Van 2 tot en met 9 september organiseert Nationaal Park Oosterschelde de 15e editie van de Oosterscheldeweek. Tijdens de Oosterscheldeweek kan iedereen, van jong tot oud, dit gebied op allerlei manieren beleven en ontdekken.

De hele week zijn er volop belevingsactiviteiten op en rond de Oosterschelde. Natte laarzentochten over de schorren, unieke wandelingen over het slik, zeehondensafari’s, excursies rondom de getijdenbakken en scharrelen rondom het dijkhuisje bij Wissenkerke. Ook op culinair gebied valt er veel te ontdekken. Ga mee met een wierenwandeling, de smakelijke wandeling door de Koudekerkse inlaag of kom koken op laarzen. Voor elk wat wils!

Symposium
Dit jaar organiseren we tijdens de Oosterscheldeweek een symposium over de vogeltrek. Hoogleraar trekvogelecologie Theunis Piersma neemt ons mee in het fascinerende verhaal van de vogeltrek. Diverse vogelonderzoekers vertellen over de specifieke soorten uit het Oosterscheldegebied, zoals de grote stern, bontbekplevier, strandplevier en scholekster.

Aanmelden voor het programma kan op www.np-oosterschelde.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief