Afbeelding
Foto: Oranjefonds

Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

Door: Redactie Algemeen

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

Kathelijne Malcontent van Douwe Egberts is enthousiast: “Met Burendag brengen we dit jaar al voor de 18e keer buren dichter bij elkaar. Het is geweldig om te zien hoe we elk jaar weer meer buurten op de been krijgen. In 2006 organiseerden we de eerste editie en sindsdien organiseerden buurten al zo’n 66.000 Burendagactiviteiten. Het laat zien dat we met z’n allen behoefte hebben aan verbinding. We zijn trots dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren.”

Activiteiten

Acht activiteiten op Tholen zijn bij de Nationale Burendag aangemeld. In Oud-Vossemeer wordt een rommelroute georganiseerd van 10.00 tot 16.00 uur. Hier kunnen inwoners hun spullen voor de deur verkopen. Daarnaast een gezellige bijeenkomst plaats in het dorp op de Frans Hommellaan en in Scherpenisse op de Laban Deurloostraat.

In Tholen staan vijf diverse activiteiten op het programma. De Oranjerie houdt een buurtbarbecue, net als de buurtbewoners van de Cromvliet. In de Buitenhof kunnen mensen kennismaken met de buurt. Ook op de Koningin Julianastraat houden de inwoners een buurtactiviteit.

De bewonerscommissie van appartementencomplex De Vliethof heeft een leuke middag gepland voor haar bewoners. Vanaf 14.00 uur worden bewoners verwelkomd met koffie, thee en lekkernijen. Rond 14.30 uur zullen de Klienkers, een blaaskapel van muziekvereniging Concordia, optreden. De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel, inclusief lekkere hapjes en drankjes, waarbij ongetwijfeld boeiende gesprekken zullen plaatsvinden.

Alle activiteiten
Heb je zelf nog een buurtactiviteit die zeker op de agenda moet staan? Of wil je alle activiteiten even rustig bekijken? Bekijk dan de website van de Nationale Burendag: www.burendag.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief