Een verwijzingsbord naar een vaccinatielocatie.
Een verwijzingsbord naar een vaccinatielocatie. Foto: Wesley van der Linde

GGD opent opnieuw vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De GGD Zeeland opent vanaf 2 oktober weer een vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona mogen hier op afspraak een nieuwe prik halen.

Vanaf maandag 2 oktober kunnen zestigplussers, zwangeren en kwetsbare volwassenen een nieuwe coronaprik halen op een vaccinatielocatie in Tholen. Ook zorgmedewerkers die in direct contact staan met patiënten mogen een vaccinatie halen. Voorlopig is het alleen op uitnodiging en met een afspraak.

Volgens de GGD Zeeland kunnen ze met de prik hun afweer op peil brengen. De coronaprik wordt gegeven met het meest actueel beschikbare vaccin. Dit zogeheten XBB-vaccin kent de best beschikbare bescherming tegen de huidige varianten van het coronavirus, aldus de GGD.

Deze week vallen de eerste uitnodigingen voor een coronaprik op de mat bij de mensen binnen de doelgroep. De GGD Zeeland gaat prikken in Goes, Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, Terneuzen en Tholen. Die vaccinatielocaties zijn vanaf 2 oktober geopend van maandag tot en met zaterdag. Daarna prikt de GGD op tijdelijke plekken in de wijken bij de vaste vaccinatielocaties.

Volgens cijfers van de Rijksoverheid heeft vorig jaar 51 procent van de senioren op Tholen een herhaalprik gehaald. De vaccinatiegraad op het eiland voor volwassenen is 70 procent. Sinds april wordt het aantal positieve testen van COVID-19 niet meer bijgehouden.

Vragen over corona?
De professionals van GGD Zeeland zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 0113-249 442.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief