De sloop van De Rieburch staat gepland voor volgend jaar.
De sloop van De Rieburch staat gepland voor volgend jaar. Foto: Google Maps

Oude school De Rieburch gaat plat voor maximaal 25 woningen

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - De oude schoollocatie van De Rieburch gaat plaatsmaken voor een nieuwe woonbuurt. Op deze plek wil de gemeente Tholen tot wel 25 huizen bouwen. Ook is er ruimte voor groenvoorzieningen. De sloop van De Rieburch staat gepland in het voorjaar van 2024.

De burgemeester en wethouders hebben het conceptplan voor een nieuwe woonbuurt in Sint-Maartensdijk genaamd ‘Westvest’ bekendgemaakt. Ze willen de voormalige schoollocatie van De Rieburch omtoveren tot een buurt waar maximaal 25 huizen gebouwd kunnen worden.

Brede School Smerdiek

Dit plan is nog in een vroeg stadium, dus de exacte indeling van het gebied en de kavels is nog niet definitief. De gemeente zal hierover meer informatie verstrekken in de loop van 2024. De oude school wordt naar verwachting ergens tussen maart en juni gesloopt.

In Sint-Maartensdijk zijn momenteel twee basisscholen: De Rieburch en Juliana van Stolberg. In 2018 is besloten om deze scholen te combineren in één gebouw genaamd Brede School Smerdiek. Dit nieuwe gebouw zal onderwijs en kinderopvang bieden, samen met een openbare bibliotheek en de GGD.

Mening delen

Het voorlopige plan zal voor het publiek toegankelijk zijn van 13 oktober tot en met 23 november gedurende zes weken. Iedereen krijgt in die periode de kans om zijn of haar mening over het plan te delen met de gemeenteraad van Tholen. Je kunt het plan bekijken in de leesruimte van het gemeentehuis in Tholen.

Feedback geven per brief of e-mail
Als je je opmerkingen en suggesties wil delen, kun je dit schriftelijk doen door een brief te sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Tholen, Postbus 51, 4690 AB Tholen.

Daarnaast is het ook mogelijk om jouw reactie per e-mail te versturen. Richt je e-mail aan het Team Ruimte en stuur deze naar gemeente@tholen.nl. Dit kun je doen gedurende de periode waarin het conceptplan ter inzage ligt.

Het voorlopige plan van de gemeente met het schoolgebouw.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief