De laatste laag asfalt kan niet aangebracht worden.
De laatste laag asfalt kan niet aangebracht worden. Foto: Toekomstig Tholen

Openstelling kruispunt N286 verplaatst naar maart 2024

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN -  De heropening van de Molenvlietsedijk is uitgesteld tot maart 2024 vanwege ongunstige weersomstandigheden. Heijmans, het bedrijf verantwoordelijk voor de werkzaamheden, kan de laatste laag asfalt niet aanbrengen door het koude en natte weer. De opening van het kruispunt stond gepland voor eind 2023.

Het was de bedoeling dat het kruispunt begin november weer open zou gaan, maar de weersomstandigheden hebben roet in het eten gegooid. Volgens de gemeente Tholen is het niet mogelijk om de kwaliteit van de toplaag van het asfalt te garanderen, wat een potentieel gevaar voor het verkeer oplevert. Het huidige asfalt op het kruispunt is niet stroef genoeg. Hierdoor ontstaan er risico’s op slipgevaar.

Maart 2024

Heijmans heeft aangegeven er alles aan te hebben gedaan om de werkzaamheden dit jaar af te ronden, maar de weersomstandigheden hebben de planning verstoord. De nieuwe planning is om de herstelwerkzaamheden aan het kruispunt en de aansluiting op de Molenvlietsedijk in maart 2024 uit te voeren. Ook dit is afhankelijk van het weer.

Tekst gaat verder onder de foto.


Omleidingsroutes - Toekomstig Tholen

Nachtwerkzaamheden 4-5 december

Om ervoor te zorgen dat het verkeer in de tussentijd gebruik kan blijven maken van de bypass op de N286, voert Heijmans reparatiewerkzaamheden uit in de nacht van 4 op 5 december. Deze werkzaamheden, die plaatsvinden tussen 19.00 uur en 6.00 uur, omvatten het repareren van het asfalt op de bypass. Omleidingsroutes zullen worden ingesteld. Buurtbewoners wordt gewaarschuwd dat de werkzaamheden hoorbaar kunnen zijn in de omgeving.

Maart 2024

De gemeente Tholen blijft in overleg met de wegbeheerder, Provincie Zeeland, om de werkzaamheden aan de kruising opnieuw in te plannen. Het streven is om in maart 2024 de asfalteringswerkzaamheden op de N286 uit te voeren. Het is echter duidelijk dat de planning afhankelijk blijft van de weersomstandigheden. De bewoners van Tholen moeten nog even geduld hebben voordat ze de Molenvlietsedijk weer in volle glorie kunnen gebruiken.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief