De militaire oefening maakt deel uit van de opleiding.
De militaire oefening maakt deel uit van de opleiding. Foto: Mediacentrum Defensie

Militaire oefening op Tholen voor offensieve aanval vanuit het water

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Tholen wordt op 4 en 5 december gebruikt als oefenterrein voor de militairen in opleiding van de Koninklijke Marine. Ze gaan een offensieve aanval vanuit het water simuleren. Dus als je een militair tegenkomt, geen paniek. De oefening zal geen invloed hebben op het normale (vaar)verkeer.

De militairen in opleiding oefenen op maandag 4 en dinsdag 5 december een amfibische raid in de gemeente Tholen. Een amfibische raid is een militaire operatie waarbij troepen vanuit zee landen om specifieke doelen te bereiken.

Een verrassingsaanval

Het doel van een amfibische raid kan variëren, waaronder het uitschakelen van vijandelijke troepen, het verzamelen van informatie, het veiligstellen van belangrijke punten aan de kustlijn, of het uitvoeren van snelle verrassingsaanvallen.

Het is niet duidelijk waar de militairen op 4 en 5 december precies hun oefeningen uitvoeren in de gemeente Tholen. Het wegverkeer en de vaarschepen ondervinden geen hinder van de militaire oefening.

Klacht melden
Voor algemene klachten kun je als burger of omwonende contact opnemen met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade via Communicatie.13LTBRIG@mindef.nl

Schade melden
Als er door een oefening schade is ontstaan, kun je dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan: Sectie Claims Ministerie van Defensie, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, via telefoonnummer 088-9561951 of via e-mail: JDVclaims@mindef.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief