Benieuwd wanneer jouw container geleegd wordt?
Benieuwd wanneer jouw container geleegd wordt? Foto ter illustratie: Gemeente Steenbergen

Dit zijn de nieuwe ophaaldagen voor afval tijdens de feestdagen op Tholen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Het afval en de grondstoffen worden op Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag op andere dagen opgehaald in de gemeente Tholen. Dit geldt voor het restafval, groente-, fruit- en tuinafval (gft), verpakkingsmateriaal (PMD) en oud papier. In dit artikel lees je wanneer je jouw container buiten moet zetten tijdens Kerst en de jaarwisseling.

Het afval en de grondstoffen van maandag 25 december (Eerste Kerstdag) wordt op zaterdag 23 december opgehaald. Het gaat om de inzameling van restafval in een deel van Tholen-stad dat normaal gesproken op maandag de container buiten zet.

Tweede Kerstdag

Het afval en de grondstoffen van dinsdag 26 december (Tweede Kerstdag) wordt op zaterdag 30 december opgehaald. Het gaat om de inzameling van restafval in een deel van Tholen-stad, PMD-afval in het buitengebied, oud papier en karton in een deel van Tholen, Tholen industrie en Poortvliet. De gemeente Tholen raadt aan om de container de avond ervoor of de ochtend zelf voor 07.30 uur aan straat te zetten. De vrachtwagen kan namelijk eerder langskomen dan gewoonlijk.

Nieuwjaarsdag

Het afval en de grondstoffen van maandag 1 januari (Nieuwjaarsdag) wordt op zaterdag 6 januari opgehaald. Het gaat om de inzameling van het restafval in Sint-Annaland, gft-afval in een deel van het buitengebied en PMD-afval in Poortvliet, Scherpenisse en Sint-Maartensdijk.

Nieuwe inzameldagen in 2024

Vanaf 1 januari 2024 veranderen de ophaaldagen voor het inzamelen van restafval, gft-afval, PMD-afval en oud papier. Dit betekent dat je voortaan op een andere dag jouw afval of container buiten moet zetten. Benieuwd wanneer jouw container geleegd wordt? Download de ZRD-app of bekijk het hier.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief