De Provincie Zeeland presenteert de cheque met het totale bedrag voor Tholen en Hulst.
De Provincie Zeeland presenteert de cheque met het totale bedrag voor Tholen en Hulst. Foto: Provincie Zeeland

Tholen ontvangt bijna 1 miljoen euro voor het bouwen van 47 nieuwe woningen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Tholen ontvangt bijna 1 miljoen euro van de Provincie Zeeland voor nieuwe woningen in Poortvliet en Oud-Vossemeer. De financiering is afkomstig van de subsidieregeling Gebiedsgerichte Aanpak Wonen, gericht op het realiseren van toekomstbestendige woningen.

Een groot deel van dit bedrag, 750.000 euro, gaat naar de ontwikkeling van de Elenbaas in Poortvliet. Op deze plek wordt een voormalige bedrijvenlocatie omgetoverd tot een nieuwe woonbuurt met 39 woningen, waarvan 16 levensloopbestendig. De buurt omvat verschillende woningtypes, zoals rijtjeswoningen, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en modulaire woningen, omgeven door groen.

De tekst gaat verder onder de foto.


Woonontwikkeling van Elenbaas Poortvliet - Gemeente Tholen

Herinrichting Molenstraat

Daarnaast ontvangt Tholen 238.192 euro voor de herstructurering van de Molenstraat in Oud-Vossemeer. Dit betreft het gebied rond de supermarkt waar in het verleden huizen zijn gesloopt. Op deze locatie komen 8 modulaire appartementen, waarvan 2 levensloopbestendig, met een gezamenlijke tuin. Tegelijkertijd wordt de Molenstraat heringericht en aangepast aan de klimaatverandering, met aandacht voor de toegankelijkheid voor ouderen.

Groen en openheid

De ruimtelijke procedures voor beide locaties worden nog verder uitgewerkt. In beide gevallen is er veel ruimte voor groen en openheid. Gemeente Tholen ontvangt de provinciale subsidie voor de gebiedsgerichte aanpak mede doordat op deze manier een kwaliteitsimpuls wordt gegeven aan het gebied. Provincie Zeeland maakte het goede nieuws eerder vandaag bekend.

33 woningen in Hulst

Ook de gemeente Hulst krijgt financiële steun voor de bouw van 33 nieuwe woningen. Hulst krijgt 659.818 euro voor de sanering van het Tussengebied, de verplaatsing van een supermarkt en de transformatie van de vrijgekomen locatie naar een woongebied.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief