Afbeelding
Foto: Belastingdienst

Tholenaren ontvangen vanaf januari bekendmakingen van de overheid op de mail

Door: Redactie Algemeen

THOLEN - Inwoners van de gemeente Tholen ontvangen vanaf 15 januari 2024 wekelijks een e-mail van de overheid. Deze e-mails bevatten aankondigingen van de overheid en zijn bedoeld voor inwoners van 25 jaar en ouder die hun e-mailadres hebben opgegeven in MijnOverheid. De aankondigingen betreffen vergunningen, werkzaamheden en andere lokale gebeurtenissen binnen een bepaalde straal van hun woonadres.

Het doel van deze nieuwe dienst is om mensen beter op de hoogte te houden van overheidsbesluiten die direct van invloed zijn op hun leefomgeving. Als je de e-mail wilt aanpassen, kun je inloggen op de website van MijnOverheid. Daar kun je instellen hoe vaak je de e-mail wilt ontvangen en welk gebied de aankondigingen moeten bestrijken. Ook is het mogelijk om je af te melden via MijnOverheid.

Welkomstmail

Berichten over uw Buurt is al enige tijd beschikbaar op de website van de overheid als service. Gebruikers kunnen hier zelf aangeven voor welk adres ze aankondigingen willen ontvangen. Het verschil met MijnOverheid is dat deze laatste alleen aankondigingen rondom het eigen woonadres laat zien.

De nieuwe dienst begint met het versturen van een welkomstmail. Hierin wordt duidelijk uitgelegd wat je kunt verwachten, hoe je de e-mailberichten kunt aanpassen en hoe je je kunt afmelden. De welkomstmail bevat ook een verwijzing naar een speciale pagina op de overheid met meer informatie over Berichten over uw Buurt.

Gefaseerde start

Om ervoor te zorgen dat de verzending van de e-mails soepel verloopt, wordt er gekozen voor een gefaseerde start. Op deze manier kunnen gemeenten van elkaar leren en kan de dienst indien nodig worden verbeterd. Tholen is samen met veel andere Zeeuwse gemeenten onderdeel van de kopgroep.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief