De Grindweg in Tholen wordt de laatste getroffen door steeds meer ongevallen met gewonden.
De Grindweg in Tholen wordt de laatste getroffen door steeds meer ongevallen met gewonden. Foto: AS Media

Weer zorgen over verkeersveiligheid Grindweg: ‘Gevaarlijke oversteekplaats’

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De verkeersveiligheid van de Grindweg is wéér het middelpunt van gesprek in Tholen. De gemeenteraad maakt zich nog steeds grote zorgen over de oversteekplaats op deze weg. Daar gebeuren de laatste jaren veel ongelukken waarbij mensen gewond raken. Afgelopen dinsdag was het opnieuw raak. Ook de situatie op de Ten Ankerweg wordt besproken.

In 2018 onderging de Grindweg een metamorfose vanaf de kruising met de Koningin Julianastraat. Ondanks versmalling en de toevoeging van een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van het Terreplein, hebben zich sindsdien meerdere ongelukken voorgedaan met gewonden als gevolg. In de afgelopen twee maanden zijn minstens twee fietsers aangereden. Voor bezorgde inwoners is het wachten op een dodelijk incident.

Defecte waarschuwingsverlichting

Arjan Deurloo en Richard Harinck van de VVD-fractie wijzen op het uitvallen van extra straatverlichting en waarschuwingssignalen boven de weg sinds november 2023. “Daarnaast zijn er naar onze mening te veel borden bij de oversteekplaats, wat de aandacht van bestuurders afleidt”, aldus de fractieleden.

De VVD-fractie stelt dat de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers nog steeds niet veilig is en dringt bij het gemeentebestuur aan op actie om de situatie te verbeteren. Ook vragen ze zich af of vroegtijdig herstel van de verlichting de zichtbaarheid had kunnen vergroten en daarmee de recente ongelukken voorkomen hadden kunnen worden.

Verkeerssituatie Grindweg Tholen

De Grindweg in Tholen zorgt voor gevaarlijke situaties op de weg

Waar

Niet waar

‘Iedereen loopt risico’

De PvdA/GroenLinks-fractie deelt de bezorgdheid van de VVD, maar maakt zich ook grote zorgen over de verkeerssituatie in de bocht van de Ten Ankerweg bij Ten Anker en de zijstraat Prins Clausweg. Deze weg wordt door de fractie als onveilig beschouwd.

Volgens de fractie komt dit door verschillende redenen. “Aan beide zijden van de weg zijn auto’s geparkeerd, de weg is vrij smal, de middenstreep bij de bocht wordt vaak overschreden, er wordt regelmatig te hard gereden en het is een drukke weg, vooral tijdens het spitsuur. Alle weggebruikers op de Ten Ankerweg lopen risico op verkeersongevallen.”

Kinderen steken zomaar over

Fietsers en voetgangers, waaronder kinderen, steken volgens de fractie vaak over zonder voldoende zicht op naderend verkeer. De fractie roept op tot nieuwe verkeersmaatregelen op deze weg om de veiligheid te waarborgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief