Jeroen Rommers is de nieuwe wijkagent van Sint Philipsland, Oud-Vossemeer en Anna Jacobapolder.
Jeroen Rommers is de nieuwe wijkagent van Sint Philipsland, Oud-Vossemeer en Anna Jacobapolder. Foto: Olaf Knook
INTERVIEW

Maak kennis met Jeroen Rommers, de nieuwe wijkagent op Tholen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Jeroen Rommers is sinds 1 januari de nieuwe wijkagent van Sint Philipsland, Oud-Vossemeer en Anna Jacobapolder. De 29-jarige Brabander heeft de taken overgenomen van Paul Gabriëls. “Ik wil een wijkagent zijn die zich betrokken voelt bij de bewoners.”

Als je denkt dat een Brabander zich geen weg weet in Zeeland, dan ken je Rommers nog niet. Hij werkt pas drie weken als wijkagent, maar voelt zich hier nu al thuis. In het gemeentehuis heeft hij zijn bureau in het achterste hoekje van de politiepost. Hoewel hij daar wat verscholen zit, komt hij juist heel open over. En dat is ook wat hij wil uitstralen.

Voordat Rommers bij de politie kwam, werkte hij als automonteur. Al snel besefte hij dat sleutelen aan auto’s niet bij hem paste. “Ik miste het contact met mensen”, zegt Rommers. “Toen zag ik een openstaande vacature bij de politie. Dat wilde ik altijd al doen. Het politiewerk is heel gevarieerd, omdat elke dag anders is. Daarom besloot ik te solliciteren als agent.”

‘Dorpsachtige regio’

Van het een kwam het ander. De afgelopen vier jaar werkte Rommers als hoofdagent in Bergen op Zoom. Ondanks dat het een grote stap was van de techniek richting de politie, heeft hij geen spijt van zijn carrièreswitch. “Ik ben erg tevreden met mijn keuze. Als agent heb je nauw contact met de gemeenschap. Dat vind ik heel fijn.”

Vorig jaar solliciteerde hij als wijkagent op Tholen. In Bergen op Zoom waren ook een paar wijken vrij, maar zijn keuze viel op een ‘dorpsachtige regio’. “De dynamiek en saamhorigheid in dit gebied zijn groter. Het verschilt van een grote stad, waar de meeste buren elkaar niet kennen.”

Tekst gaat verder onder het paspoort.

Paspoort
Naam: Jeroen Rommers
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Sint-Willebrord
Burgerlijke staat: Verloofd
Hobby’s: Speelt in een fanfare en bouwt carnavalswagens

‘Ons-kent-ons’

Na weken van voorbereiding, waarin hij meeliep met zijn voorganger, begon Rommers op 1 januari fulltime als wijkagent in ‘zijn’ regio. Zijn keuze voor een ‘ons-kent-ons’ gebied komt voort uit zijn eigen achtergrond - opgegroeid in Sint-Willebrord. Het dagelijks leven als wijkagent probeert Rommers ervoor te zorgen dat hij zo veel mogelijk actief is in zijn wijk.

Hoewel hij misschien niet direct het veiligheidsgevoel kan verhogen, streeft hij ernaar altijd beschikbaar te zijn voor iedereen. “Ik wil een betrokken wijkagent zijn. Helaas kan ik niet aan alle individuele behoeften voldoen. Maar ik zal altijd mijn uiterste best doen om te proberen om hierbij zo dicht mogelijk in de buurt te komen. Het belangrijkste is dat mensen weten dat ik altijd beschikbaar ben.”

Contacten leggen

Het contact met de inwoners ervaart Rommers als het meest plezierige aspect van zijn werk. Hij benadrukt ook de goede samenwerking met de andere drie wijkagenten op Tholen. “Als er hier iets aan de hand is, dan is iedereen meteen op de hoogte. Ook onder de inwoners. De lijntjes zijn hier kort. Daarom vind ik het vooral belangrijk om in deze periode veel contacten te leggen.”

Mocht je Rommers tegenkomen? Dan is dat waarschijnlijk op zijn motor. “Wanneer ik wijkdienst heb, rij ik bijna altijd met de motor. Dus als je een politiemotor ziet, ben ik dat waarschijnlijk. En vergeet niet: je mag me altijd aanspreken voor een praatje.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief