Op Tholen zijn vijf badstranden geselecteerd.
Op Tholen zijn vijf badstranden geselecteerd. Foto: Gemeente Tholen

De sneeuw is net weg of de zwemplekken voor de zomer zijn al bekend

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De sneeuwbuien zijn pas twee weken ons land uit en de Provincie Zeeland heeft nu al aangegeven waar deze zomer in natuurwater gezwommen kan worden. In heel Zeeland gaat het om 57 locaties, waarvan vijf badstranden op Tholen. Het zwemseizoen begint in mei en loopt tot oktober.

Elk jaar moeten de Gedeputeerde Staten beslissen welke zwemplekken zij beschouwen als drukbezochte locaties. Dit gebeurt in samenwerking met Rijkswaterstaat Zee en Delta, Waterschap Scheldestromen, RUD Zeeland en de dertien gemeenten van Zeeland. Het Zeeuwse bestuur wijst voor elke zwemplek een beheerder aan en bepaalt de start- en einddatum van het zwemseizoen. Arno Vael (BBB, Zwemwater) is namens de Provincie de portefeuillehouder.

Vijf zwemlocaties

Voor Tholen zijn vijf zwemlocaties aangewezen: het badstrand van Sint Philipsland, het badstrand Muiepolder van Sint-Maartensdijk, het badstrand Bergse Diepsluis Noord, het badstrand van Stavenisse en het badstrand van Sint-Annaland. De gemeente draagt de verantwoordelijkheid voor al deze locaties. Het zwemseizoen voor deze stranden loopt van 1 mei tot en met 1 oktober 2024.

De badstranden Oesterdam Westzijde (zuiden van Tholen) en Krammersluis Laagbekken (noorden van Sint Philipsland) zijn ook aangewezen als zwemlocatie. De beheerder van de deze stranden gaat via de buurgemeenten.

Uiterlijk in april definitief

Vanaf woensdag 31 januari is de lijst met zwemplekken gedurende zes weken ter inzage beschikbaar. Daarna neemt de Gedeputeerde Staten het definitieve besluit. Uiterlijk begin april worden de zwemwaterlocaties aan Brussel doorgegeven via het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief