Dit is niet het hondenpoep op park De Vossenberg.
Dit is niet het hondenpoep op park De Vossenberg. Foto ter illustratie: Archief Uitgeverij de Bode

VV Vosmeer waarschuwt: ‘Sportpark is geen hondenuitlaatplaats’

Door: Olaf Knook Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Voetbalvereniging Vosmeer waarschuwt voor een boete van 150 euro als je je hond uitlaat op sportpark De Vossenberg. Volgens het hondenbeleid van de gemeente is het verboden om daar honden uit te laten. “De eerste boete is al uitgedeeld, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee zegt het spreekwoord.” 

VV Vosmeer meldt dat het sportpark als hondenuitlaatplaats wordt gebruikt. Dat is volgens de gemeenteregels niet toegestaan. Ook wordt hondenpoep vaak niet opgeruimd, wat onprettig is voor de voetballende kinderen. De voetbalvereniging benadrukt dat voor beide overtredingen een boete van 150 euro geldt.

De boa is op de hoogte gebracht en zal vaker controles uitvoeren bij het sportpark. De eerste boete is al uitgedeeld. “Bespaar geld door richting de polder te lopen in plaats van over het sportpark.”

Vernielingen

Daarnaast verzoekt de voetbalvereniging vriendelijk aan kinderen om geen attributen van de voetbal te vernielen. “Het zou jammer zijn als er rond het park een volledig gesloten hek moet komen net als bij Tholen. We willen het graag toegankelijk houden.”




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief