Afbeelding

Anja zit sinds het begin bij Dweilband de Lamsôôren: ‘Nu lekker carnavallen’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Van de nu nog vijftien leden die Dweilband de Lamsôôren telt, zijn er acht ook nog eens familie van elkaar. Anja Vaders is de schoonzus van Ron en speelt ook al sinds het begin in de dweilband. Buiten Anja speelt ook haar man, haar zoon, schoondochter, zwager en schoonzus in de band.

“Het besluit om te stoppen kwam deels van mij. Ik ben er ook al vanaf het begin bij nadat ik een advertentie in de krant had gezien. Ik was toen 33 en spelen in een dweilband leek mij wel leuk. Vroeger speelde ik al bugel in de plaatselijke muziekvereniging. Bij De Lamsôôren ben ik trompet gaan spelen en dat is mij vanaf dag één goed bevallen.”

‘Begrip op het dorp’

“In de loop der jaren zijn we echt een begrip op het dorp geworden. Ik vond het spelen tijdens het carnaval op het dorp ook echt het fijnste, zeker de laatste jaren want dan hoefde je niet meer zo ver weg. De sfeer is nog steeds goed na al die jaren, daar ligt het ook echt niet aan. Maar nu ik heb aangegeven te willen stoppen, ja, dan stopt heel de familie. Ik heb altijd genoten van het optreden maar het is nu ook wel fijn om gewoon lekker te gaan carnavallen en een biertje te drinken. Geen verplichtingen meer.”

Deze week verschijnen er meer interviews met leden van Dweilband de Lamsôôren op de website van de Thoolse Bode.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief