Een van de luiercontainers in onze gemeente.
Een van de luiercontainers in onze gemeente. Foto: Gemeente Tholen

Al ruim 700 luierpassen uitgedeeld aan Thoolse huishoudens

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen heeft al meer dan 700 luierpassen uitgedeeld aan haar inwoners. Deze passen zijn bedoeld voor de ondergrondse containers waarin luiers en incontinentiemateriaal kunnen worden weggegooid. Inwoners van Stavenisse kunnen zowel een luierpas als een sleutel aanvragen. Met de sleutel hebben ze toegang tot de luiercontainers in het dorp.

Op dit moment zijn er 709 luierpassen in de gemeente uitgegeven. Hiervan zijn 610 passen verstrekt aan ouders of verzorgers van kinderen jonger dan 4 jaar. De overige 99 passen zijn in handen van inwoners die incontinentiemateriaal gebruiken.

Pas aanvragen

Heb je nog geen luierpas, maar wil je wel gebruikmaken van een ondergrondse container? Dan kun je deze aanvragen via de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) op telefoonnummer 0115–478100.

Ben je al in het bezit van een milieupas van de ZRD voor een ondergrondse container? Dan kan de gemeente Tholen deze activeren, zodat je met dezelfde pas ook toegang hebt tot de luiercontainers.

Meer informatie over de ondergrondse containers, luiers en incontinentiemateriaal kun je vinden op de website van de gemeente Tholen.

Waar staan de luiercontainers?
-Anna-Jacobapolder: Steintjeskreek
-Oud-Vossemeer: Cornelis Frankenstraat
-Poortvliet: Gaaswijck
-Scherpenisse: Laban Deurloostraat
-Sint-Annaland: Dorpsweg, Schoolstraat en Spuistraat
-Sint-Maartensdijk: Achter ‘t Bos, Haven en Maartenshof
-Sint Philipsland: Eendrachtsstraat
-Stavenisse: Pilootweg, Schoolstraat en Spuihaven
-Tholen: Korstiaen Bestebroerlaan en Jonkheer van Vredenburchlaan 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief