De Heinenoordtunnel in de A29 is dit weekend afgesloten in beide richtingen.
De Heinenoordtunnel in de A29 is dit weekend afgesloten in beide richtingen. Foto: Jorrit Lousberg

Heinenoordtunnel (A29) het hele weekend in beide richtingen afgesloten

Door: Olaf Knook Algemeen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Belangrijke informatie voor automobilisten die dit weekend van en naar Rotterdam rijden. De Heinenoordtunnel in de snelweg A29 wordt dit weekend in beide richtingen afgesloten. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

De Heinenoordtunnel wordt afgesloten van vrijdag 16 februari 22.00 uur tot maandag 19 februari 05.00 uur. Tijdens deze afsluiting gaat Rijkswaterstaat door met het vervangen, plaatsen en testen van nieuwe systemen. Zowel in als buiten de tunnel.

Omleidingsroute

Doorgaand (vracht)verkeer wordt omgeleid via de A17, A16 en A15, en andersom. Lokaal verkeer in de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 (Kiltunnel), A16 en vice versa. De Kiltunnel is tolvrij in de richting waarin de Heinenoordtunnel gesloten is.

Dienstregeling openbaar vervoer

De bussen van Connexxion en Arriva rijden tijdens de afsluiting volgens de normale dienstregeling. Bussen rijden in één richting door de Heinenoordtunnel op de A29 en in de andere richting door de buis van het landbouwverkeer van de Tweede Heinenoordtunnel. Hierdoor is de bus ook in het weekend een goed en - afhankelijk van herkomst en bestemming - sneller alternatief voor de auto.

De tekst gaat verder onder het gerelateerd artikel.

Fietsbuis en overtocht pont

Tijdens de afsluiting van de tunnel blijft de fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel open. De overtocht met het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen (Spijkenisse) is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Het veer vaart dagelijks van 05.30 uur tot 23.00 uur. De overtocht voor auto’s (inclusief inzittenden) en voetgangers is niet gratis. Let op: de veerdiensten Rhoonsveer en Puttershoek varen tussen september en mei niet in het weekend.

Overige afsluitingen

Eind februari zal de Heinenoordtunnel in de richting van Bergen op Zoom gesloten zijn. De afsluiting vindt plaats van vrijdag 23 februari om 22.00 uur tot maandag 26 februari om 05.00 uur. Deze sluiting is onderdeel van een reeks afsluitingen die tot eind 2024 voortduren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief