Afbeelding
Foto: Olaf Knook

Paasdijkweg op de schop: 39 nieuwe woningen in Poortvliet

Door: Olaf Knook Algemeen

POORTVLIET - Wethouder Peter Hoek en Martijn van Sabben van aannemingsbedrijf Fraanje hebben donderdag een bord ondertekend met daarop het plan voor 39 nieuwe woningen in Poortvliet. Deze woningen komen aan de Paasdijkweg waar nu nog carrosseriebedrijf Elenbaas en autobedrijf De Groen gevestigd zijn.

De woningbouw wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van 750.000 euro van de Provincie Zeeland. Naast de woningen zal de gemeente ook vijf garageboxen en veel groen realiseren.

Maar voordat dit project van start kan gaan, moet het bedrijf van Elenbaas eerst verhuizen naar het bedrijventerrein Welgelegen in Tholen. Pas daarna kan de bouw aan de Paasdijkweg beginnen.

Tekst gaat verder onder de foto


Het plan voor de Paasdijkweg - Olaf Knook

Uitdagende locatie

Wethouder Hoek benadrukt dat de Paasdijkweg een uitdagende plek is voor woningbouw. “Zo’n locatie is best lastig. De grond moet bijvoorbeeld gesaneerd worden en dat kost veel geld. Het is moeilijker om hier woningen te bouwen dan op een leeg weiland. Daarom zijn we de Provincie dankbaar voor de subsidie van 750.000 euro.”

De komst van 39 woningen ziet de wethouder als een waardevolle toevoeging voor Poortvliet. “Het is goed voor de scholen en de leefbaarheid in het dorp.”

Woonstudio’s en groen

Ook directeur Van Sabben is enthousiast over het woningplan. “Iedereen is gemotiveerd om dit plan te realiseren. We streven naar een diversiteit aan woningen en de nieuwe inwoners zullen omringd worden door groen. We gaan woningen bouwen voor alle doelgroepen van de samenleving.” De Zeeuwse aannemer hoopt dat binnen twee jaar de eerste schop de grond in kan gaan. Het plan omvat onder andere 16 woonstudio’s voor starters.


Olaf Knook



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief