De 41-jarige Scherpenissenaar verschijnt vrijdag voor de rechter.
De 41-jarige Scherpenissenaar verschijnt vrijdag voor de rechter. Foto: Shutterstock
RECHTSPRAAK

Man (41) uit Scherpenisse dreigt met wapen en riskeert nu celstraf

Door: Redactie Algemeen

SCHERPENISSE - Een 41-jarige man uit Scherpenisse moet morgen voor de rechter verschijnen, omdat hij vorig jaar iemand zou hebben bedreigd met een wapen. De verdachte riskeert een maximale gevangenisstraf van twee jaar en negen maanden.

De Scherpenissenaar zou vorig jaar juni een persoon met de dood hebben bedreigd. Hij hield een gasdrukpistool vast en riep de woorden: “Als je nog een keer zo bijdehand doet, schiet ik je dood.” Wat er aan de bedreiging voorafging, staat niet in de tenlastelegging. De verdachte verschijnt vrijdag voor de rechtbank van Breda.

Maximale straffen

De 41-jarige man wordt beschuldigd van twee strafbare feiten. Het eerst feit is het bedreigen van iemand met de dood. De maximumstraf voor dit misdrijf is een gevangenisstraf van twee jaar of een geldboete van 21.750 euro.

Het tweede feit is het illegaal in bezit hebben van een wapen uit categorie 1. Het gasdrukpistool van de verdachte - met een kaliber van 4,5 mm - is verboden om te hebben. Voor het bezitten van een wapen uit categorie 1 is de maximumstraf negen maanden cel of een geldboete van 4.500 euro.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief