Vele vrijwilligers steken met NLdoet de handen uit de mouwen.
Vele vrijwilligers steken met NLdoet de handen uit de mouwen. Foto: Neil Schuurman

NLdoet staat weer voor de deur: Dit is er te doen op Tholen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de 20e editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. Dit jaar zullen 64.000 mensen actief zijn op meer dan 6.900 plekken. Ook op Tholen steken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Wij hebben de zeven activiteiten in onze gemeente voor je op een rijtje gezet.

Speeltuin De Speelkrael krijgt een opfrisbeurt. Hiermee worden de speeltoestellen aan de Beatrixlaan in Scherpenisse klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Er zijn verschillende schoonmaak- en groenwerkzaamheden. In de Buurtkrael is koffie en thee beschikbaar. De vrijwilligers gaan op zaterdag 16 maart aan de slag van 08.00 tot 12.30 uur. Aanmelden voor deze activiteit is nog mogelijk.

Speeltuin De Speelhof

Naast De Speelkrael krijgt ook de Speelhof in Poortvliet op zaterdag 16 maart een opfrisbeurt. Het zwerfvuil rond de speeltoestellen aan de Schoolstraat wordt opgeruimd en de groenvoorzieningen worden gesnoeid en onkruidvrij gemaakt. Ook staat het verwijderen van het speelhuisje op de planning. De vrijwilligers gaan op zaterdag 16 maart aan de slag van 08.00 tot 12.00 uur. Aanmelden voor deze activiteit is nog mogelijk.

Openluchtzwembad Haestinge

Ook het openluchtzwembad van Sint-Maartensdijk wordt seizoensgereed gemaakt. Na de winterperiode verzamelt het zwembad veel vuil door de wind. Deze rotzooi wordt verwijderd. Daarnaast worden de gebouwen gereinigd en de plateaus worden onkruidvrij gemaakt. De vrijwilligers gaan op zaterdag 16 maart aan de slag van 09.00 tot 15.30 uur. De Lionsclub Kapelle-De Bevelanden helpt mee. Aanmelden voor deze activiteit is nog mogelijk.

Dierenopvangcentrum Tholen

Dierenopvangcentrum Tholen doet ook mee aan NLdoet. De bestaande hindernissen aan de Roolandsedijk worden opgeknapt en geverfd. Daarnaast worden er nieuwe toestellen gemaakt voor de honden. De dierenopvang kan hiervoor wel wat hulp gebruiken. De vrijwilligers gaan op zaterdag 16 maart aan de slag van 10.00 tot 16.00 uur. Aanmelden voor deze activiteit is nog mogelijk.

Zorgonderneming Stalland

De binnenruimte van zorgonderneming EQuiMio in Sint-Annaland heeft dringend een nieuwe verflaag nodig. Daarnaast willen ze een wandelpad aanleggen op het terrein. Hiervoor willen ze houtsnippers, een bloemenveld aanleggen en bomen planten. Het wandelpad zal worden gebruikt voor wandelingen met de deelnemers. De vrijwilligers gaan op zaterdag 16 maart aan de slag van 10.00 tot 15.00 uur. Aanmelden voor deze activiteit is nog mogelijk.

Zorgboerderij de Stoofhoeve

Zorgboerderij De Stoofhoeve organiseert een uitgebreide luxe lunch voor de deelnemers van de dagbesteding. Veel van deze mensen kunnen vanwege hun beperking niet zelf naar een restaurant gaan. Voor één dag wordt de zorgboerderij in Poortvliet omgetoverd tot een restaurant. De vrijwilligers gaan op vrijdag 15 maart aan de slag van 10.00 tot 14.00 uur. Aanmelden voor deze activiteit is niet meer mogelijk.

Natuurvereniging Tholen

Bewoners van het Suzannapoldertje en omliggende straten in Stalland zetten zich in voor de bescherming van de diersoorten in hun omgeving. Ze willen inheemse beplanting langs de Havendijk plaatsen. Ook een zandwal als winterverblijf voor rugstreeppadden en een kunstwerk met een informatiebord staan op de planning. De vrijwilligers gaan op vrijdag 15 maart aan de slag van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden voor deze activiteit is niet meer mogelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief