De tunnel wordt donderdag feestelijk geopend.
De tunnel wordt donderdag feestelijk geopend. Foto: Toekomstig Tholen

Fiets- en voetgangerstunnel bij derde ontsluiting gaat donderdag open

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers bij het nieuwe kruispunt van de Molenvlietsedijk wordt donderdag officieel geopend. Aannemer Heijmans en wethouder Corniel van Leeuwen nodigen iedereen uit om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Bovendien gaan ook de landbouwroute en de weg richting bedrijventerrein Welgelegen binnenkort open voor het verkeer.

De feestelijke opening zal plaatsvinden bij de ingang van de fietstunnel, aan de zijde van de Molenvlietsedijk. Belangrijk om te weten: hier kun je niet met de auto parkeren. Voetgangers en fietsers kunnen via deze tunnel veilig onder de N286 door.

Vossemeerse fietsers

Vanaf 28 maart om 16.30 uur tot en met 10 april kunnen fietsers vanuit Oud-Vossemeer richting Tholen de fietstunnel bereiken via de Oud-Vossemeersedijk en de Groeneweg. Na 10 april kunnen fietsers vanuit Oud-Vossemeer ook via de Puitsedijk richting Tholen gaan. Op vrijdag 5 april zullen er nog asfalteerwerkzaamheden plaatsvinden. Die dag kunnen fietsers gebruik maken van de omleidingsroutes zoals vorig jaar.

Landbouwroute en weg naar Welgelegen

De landbouwroute zal opengesteld worden op vrijdag 29 maart 2024. De weg naar bedrijventerrein Welgelegen zal op woensdag 10 april 2024 worden geopend. Deze weg zal de naam Groeneweg krijgen, waardoor er een tweede aansluiting van het bedrijventerrein op de N286 gerealiseerd wordt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief