De ene kant van de duiker onder de provinciale weg.
De ene kant van de duiker onder de provinciale weg. Foto: Google Maps

N286 tussen Smerdiek en Stavenisse twee weken op slot voor werkzaamheden

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - De Provincie Zeeland voert vanaf vandaag werkzaamheden uit aan de N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse. De waterdoorgang onder de provinciale weg moet worden vervangen om verzakkingen aan het wegdek te voorkomen. De weg is tot en met vrijdag 26 april afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Sint-Annaland met gele borden.

Tijdens inspecties ontdekte de Provincie Zeeland schade aan een duiker. Een duiker is een soort tunnel onder de weg die waterwegen met elkaar verbindt. Deze duiker loopt onder de N286 tussen de Weelweg en de Keizersweg en verbindt twee watergangen met elkaar. Als de duiker beschadigd blijft, kan dit in de toekomst verzakkingen aan het wegdek veroorzaken.

Omleidingsroute

Om verzakkingen te voorkomen, wordt de duiker vervangen. Tijdens de werkzaamheden van 15 tot 26 april wordt de N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Oudelandsedijk, Anna Vosdijk, Zoetwaterweg, Stoofweg, Langeweg en de Bram Groenewegeweg. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen het werkvak wel passeren. Voor auto’s wordt de omleiding aangegeven met gele borden.

Meer informatie
Bekijk de werkzaamheden en omleidingsroutes via: Melvin - Situatie details M319161 (ndw.nu).Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief