Afbeelding
Foto: Jeanne Kettelerij-Rodenburg

Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

Door: Redactie Algemeen

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur ‘Lignes et Structures’ geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

Samen met verschillende betrokkenen is deze unieke rotonde ‘geadopteerd’. Beeldend kunstenaar Jan Kettelerij uit Tholen is gevraagd om een groot beeld te maken. “Langs de buitenrand zullen lage bloemen groeien en in het midden hogere soorten. Het wordt een afwisselend en rustig geheel dat het verkeer niet hindert”, aldus mede-initiatiefnemer Erik Geuze.

Gemaakt in België

Jan Kettelerij legt uit: “Het beeld in het midden van de rotonde is 2,20 meter hoog en heb ik een aantal jaren geleden gemaakt tijdens het internationale beeldhouwsymposium bij de steengroeve in Sprimont, België. Het beeld past perfect bij de kleurrijke rotonde en maakt het uniek in de regio.”

De rotonde is een aanwinst voor de omgeving en zal de komende maanden alleen maar mooier worden met vrolijke kleuren en heerlijke geuren naarmate de beplanting groeit. “Dit sluit precies aan bij waar wij voor staan: een prettige en kleurrijke omgeving”, vertelt mede-initiatiefnemer Ramona van Gouweleeuw.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief