Afbeelding
Foto ter illustratie: Morguefile

Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

De gemeente Tholen heeft actief gezocht naar de eigenaren van graven waarvan het grafrecht is verlopen. Hierover heeft de gemeente brieven verstuurd naar deze mensen. Echter, voor sommige graven kan de gemeente geen contactgegevens vinden. Mogelijk zijn de eigenaren verhuisd of overleden. Om deze graven beschikbaar te maken voor nieuwe rechthebbenden, zijn er stickers op de grafstenen geplaatst met de duidelijke boodschap: ‘Contact gezocht - Zie publicatiebord’.

Graven op de begraafplaatsen waarvan de grafrechten zijn opgegeven, zijn aangeduid met een andere kleur sticker en de tekst: ‘Afstand gedaan, dit grafmonument wordt verwijderd’. Mocht er iemand anders zijn die betrokken is bij deze graven, dan hebben ze nog de gelegenheid om zich te melden.

Grafstenen worden verwijderd

Familieleden en andere belanghebbenden hebben nu een jaar de tijd om te reageren op deze oproep. Indien er binnen dat jaar geen aanmeldingen binnenkomen bij de gemeente voor een graf, wordt de grafbedekking verwijderd.

Waarom moet er binnen een jaar reactie zijn van een rechthebbende? “De gemeente wil graag een jaar lang uitgebreid zoeken en rechthebbenden en belanghebbenden op deze manier geruime tijd de gelegenheid geven om grafrechten te bewaren of te herstellen”, aldus de gemeente.

Reageren
Voor het reageren op deze oproep kunnen belanghebbenden terecht op de webpagina ‘Achterhalen rechthebbenden begraafplaatsen’ op de website van de gemeente. Deze webpagina biedt extra informatie, een namenlijst met alle graven van overledenen zonder eigenaar en antwoorden op veelgestelde vragen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief