De brug over de Bergse Diepsluis in de Oesterdam (N659) gaat acht dagen dicht.
De brug over de Bergse Diepsluis in de Oesterdam (N659) gaat acht dagen dicht. Foto: Bregje Kop

Opgelet: Bergse Diepsluis en brug vanaf vandaag afgesloten voor verkeer

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

THOLEN/BERGEN OP ZOOM - De brug over de Bergse Diepsluis in de Oesterdam (N659) is vanaf vandaag ruim een week dicht voor werkzaamheden. Rijkswaterstaat gaat dan een nieuwe slijtlaag aanbrengen. De werkzaamheden leiden tot hinder voor weg- en scheepvaartverkeer. De extra reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

De brug over de Bergse Diepsluis gaat dicht van maandag 15 april 07.00 uur tot en met dinsdag 23 april 23.59 uur. Autoverkeer wordt omgeleid via de N286, A4, N289 en vice versa. Langzaam verkeer, waaronder fietsers en bromfietsers, worden omgeleid via Bergen op Zoom. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden.

Grip op de weg

Rijkswaterstaat gaat een nieuwe slijtlaag aanbrengen op de brug. Een slijtlaag bestaat uit asfalt en meerdere lagen daaronder, die ervoor zorgen dat weggebruikers voldoende grip hebben op de weg. De brug over de Bergse Diepsluis is één van de zeven beweegbare bruggen waarvan Rijkswaterstaat in 2024 en 2025 de slijtlaag vervangt.

Tijdens de werkzaamheden is de Bergse Diepsluis ook gestremd voor scheepvaart. Scheepvaart wordt op de hoogte gebracht via een Bericht aan de Scheepvaart (BAS) en via de website Vaarweginformatie.

Openbaar vervoer

De buslijnen 643 en 644 rijden als gevolg van de werkzaamheden niet in de periode van 15 tot en met 24 april. Er worden extra bussen ingezet in de richting van Bergen op Zoom.

Buslijn 209 zal van maandag 22 april tot en met woensdag 24 april extra ritten verzorgen. Scholieren kunnen gratis de trein nemen van Bergen op Zoom naar Krabbendijke of Goes. Treinkaartjes worden verstrekt via de scholen.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden aan de slijtlaag van de brug Bergse Diepsluis en andere bruggen binnen dit project staat op de projectpagina rws.nl/slijtlagen-bruggen. Lees ook het artikel in het online magazine Bereikbaar Zeeland.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief