Mariska Dijke helpt met het schoonmaken van de glijbaan in het peuterbad.
Mariska Dijke helpt met het schoonmaken van de glijbaan in het peuterbad. Foto: Remco Weterings

Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

Door: Remco Weterings Algemeen

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

In Tholen zijn ruim dertig vrijwilligers actief en in Sint-Maartensdijk bijna veertig. Mariska Dijke van de zwembadraad ‘Blijven Spetteren’ kijkt tevreden rond over het terrein van het Thoolse zwembad. Niet dat Dijke zelf de handen niet uit mouwen steekt hoor. “Ik heb vanmorgen al meegeholpen met het bad en ga nu snel dat jongetje helpen met het schoonmaken van de glijbaan.”

Een jonge vrijwilliger is vakkundig bezig met het schrobben van de glijbaan. Bij De Spetter zijn ook een Oekraïense vluchtelingen van de naastgelegen crisisnoodopvang druk bezig met schoonmaakwerkzaamheden.

Tekst gaat verder onder de foto


Aan de slag in De Spetter - Foto: Remco Weterings

Gewapend met hogedrukreinigers

De zwembadraad ‘Blijven Spetteren’ is al jarenlang actief en is samen met de gemeenten en de zwembadadviseur verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van De Spetter. Negen à tien jaar geleden is de zwembadraad opgericht voor het behoud van het zwembad in Tholen. En met succes! De zwembadraad draait volledig op vrijwilligers en heeft een aantal trouwe sponsoren die zorgen voor de nodige attributen rondom het bad. “Door onze sponsoren kunnen we de exploitatiekosten zo laag mogelijk houden.”

De vrijwilligers van de zwembadraad zijn niet alleen deze ochtend actief. Het hele jaar door zetten de vrijwilligers zich in voor allerhande klussen. Een aantal vrijwilligers is gewapend met hogedrukreinigers, bezems en borstels bezig om het bad zelf weer spic en span te maken. Naast het schoonmaken van de baden worden in Tholen ook de kleedhokjes en het terrein aan een grondige schoonmaakbeurt onderworpen.


Aan de slag in De Spetter - Foto: Remco WeteringsBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief