Molen De Jager in Oud-Vossemeer
Molen De Jager in Oud-Vossemeer Foto: Corneel Droogers

Pannenkoeken eten op Vossemeerse molen tijdens Nationale Molendag

Door: Redactie Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Diverse molens op Tholen openen zaterdag 11 mei de deuren tijdens de Nationale Molendag. In molen De Jager in Oud-Vossemeer worden weer pannenkoeken gebakken. Ook is het mogelijk om het maalbedrijf in de molen te bekijken.

Molen De Jager is één van de weinige molens in de regio die nog dagelijks in bedrijf is. De molenaar maalt verschillende granen en maakt daar bakproducten voor de thuisbakker van. Daardoor is het normaal gesproken niet altijd mogelijk om de molen te bekijken, dit kan tijdens de Nationale Molendag wel. De molen is open van 10.00 tot 17.00 uur, de pannenkoeken worden gebakken tussen 11.00 en 16.00 uur.

Nationale Molendag

De Nationale Molendag wordt jaarlijks georganiseerd door Vereniging De Hollandsche Molen. Honderden molens zijn op 11 en/of 12 mei open. Deze organisatie zet zich al meer dan honderd jaar in voor het behoud van molens in Nederland. Op de website van De Hollandsche Molen, www.molens.nl, staat welke Thoolse molens tijdens de Molendagen open zijn. 

Meer informatie
Molen De Jager is te vinden aan de Hikseweg 12 in Oud-Vossemeer. Meer informatie over het maalbedrijf en de molen staat op www.molendejager.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief