Afbeelding
Foto: rijbewijskeuringsarts

Rijbewijs verlengen op Tholen kan voortaan ook online

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Sinds 1 mei 2024 is het in de gemeente Tholen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. Dit kan via de website van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). Het rijbewijs kan vervolgens al na twee werkdagen worden opgehaald in het gemeentehuis.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt moet nog wel een afspraak maken en naar het gemeentehuis komen.

Wethouder dienstverlening, Peter Hoek is blij met deze extra mogelijkheid: “Met deze mogelijkheid zetten we weer een stap in onze digitale dienstverlening. Dit maakt het voor inwoners makkelijker om een rijbewijs te verlengen wanneer het hen uitkomt. Het verlengen van het rijbewijs aan de balie met afspraak blijft ook mogelijk.”

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of pasfotohok. De fotograaf of pasfotohok verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunnen inwoners met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen ligt het rijbewijs bij de receptie in het gemeentehuis klaar om op te halen. Een afspraak maken is niet nodig. Meer informatie op www.tholen.nl/rijbewijsverlengen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief