René op de voorgrond en Rob en Diana op de achtergrond. FOTO FRITS SIMONS
René op de voorgrond en Rob en Diana op de achtergrond. FOTO FRITS SIMONS Foto: Frits Simons

Verkeersschool Van der Meet breidt uit

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

THOLEN - Enkele jaren kon de ervaren rijschoolhouder René van der Meet het alleen aan maar zijn dagen waren op den duur gevuld van 's morgens 7 uur tot 's avonds half 10 zodat het noodzakelijk werd personeel aan te trekken. Vanaf 1 mei heeft hij een secretaresse in dienst en per 1 januari 2019 komt er een ervaren rijinstructeur bij.

DOOR FRITS SIMONS

De verkeersschool Van der Meet is te vinden in het pand van De Jonge Motoren aan de Stevinweg 14 te Tholen. Voor zijn verkeersschool huurt hij daar een kantoor voor de theorielessen en een loods voor de drie lesauto's en de motoren. Als auto is er de keus tussen de Toyota Yaris (automaat), BMW X1 en de Golf 7.

Ervaring

René heeft zelf enorm veel ervaring. Tot zijn 25e was hij vrachtwagenchauffeur en nadat hij in 2 jaar zijn diploma's haalde en stages had doorlopen, startte hij in 1987 zijn eigen rijschool. Momenteel heeft hij een vestiging in Kapelle-Biezelinge en sinds 2015 in Tholen hoewel hij al 8 jaar rijinstructeur is in Tholen. Vorig jaar werd het zo druk dat hij het niet meer alleen aan kon. Diana Okay kwam bij hem in dienst en die verzorgt de hele administratie, de planning en de examens. Diana heeft de Schoevers opleiding voltooid en heeft al vele jaren ervaring in de verkeerschoolbranche. Zij heeft er ook voor gezorgd dat alles bij Verkeersschool Van der Meet gedigitaliseerd is. Per 1 januari komt Rob Oosthoek in dienst als rijinstructeur. Hij heeft 7,5 jaar ervaring en met zijn drieën gaan ze in 2019 de zaak runnen. René: "Ik heb er alle vertrouwen in. Diana heeft laten zien dat ze haar werk en taak uitstekend verzorgt en ook Rob is een degelijke instructeur met de nodige humor die zijn vak goed verstaat. Behalve de uitbreiding in Tholen hebben we voor 2019 nog meer in petto. Rob woont in Hoeckse Waard en kan zowel daar, als op Goeree – Overflakkee lessen verzorgen. We hopen in de toekomst ook in Oude-Tonge een vestiging te openen. In januari is er vanwege de komst van Rob een speciale actie: 20 rijlessen met een praktijkexamen voor 850 euro i.p.v. 1050 euro."

Mogelijkheden en kenmerken

René: "Ik probeer altijd een vertrouwensband te krijgen en stel de cliënten gerust. We hadden vorig jaar een slagingspercentage van 68%. Kwaliteit vinden we belangrijker dan kwantiteit. Behalve de autorij- en motorlessen verzorgen we ook opleidingen voor brommer en scooter. Alles is bij ons mogelijk: lessen voor mensen met ADHD, faalangst maar ook de tijden en duur kunnen per cliënt geregeld worden. Er zijn losse lessen, compacte opleidingen met 2 x 2 uur per week en een 10-daagse opleiding inclusief een Rotterdam rit. De examens kunnen plaatsvinden in Bergen op Zoom of in Goes." Pas nog maakte René iets ergs moois en spannends mee: " Een dame haalde in anderhalve maand haar rijbewijs voor de motor. Na het examen liet ze in Etten-Leur haar sleutel in het contact zitten. We kwamen even later terug en de motor was weg. Toen ging er wel wat door me heen. Gelukkig was het geen diefstal want er stond nog een motor en drie kwartier later was alles opgelost. Ze gaf een speciale sleutelhanger en voegde er een leuke kaart bij met allemaal dankbetuigingen." De verkeersschool verzorgt natuurlijk ook theorielessen op de modernste manier en ook rijbewijs E achter B kan hier gehaald worden. (info@verkeersschoolvandermeet.nl)

Verkeersschool Van der Meet, Bruëlisstraat 9, 4421 CL Kapelle. Telefoon: 0113 342 263Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief