Kinderkunst in Grote Kerk
Kinderkunst in Grote Kerk Foto: Marja Dekkers

Genieten van (kinder)kunst tijdens de tweedaagse kunstroute van Tholen

Door: Redactie Cultuur

THOLEN - Het centrum van Tholen-stad is dinsdag 16 april opgeschrikt door een explosie. De knal was te horen van de Brede School tot in hartje centrum. Het ging gelukkig niet om een ongeluk, maar om een uitbundige kleurexplosie van kinderkunst, als bijdrage aan de kunstroute.

Heel veel kinderen van de Brede School in Tholen en de Eevliet in Poortvliet hebben zich de laatste weken enthousiast gestort op het maken van kleurige werken, met als inspiratiebron diverse beroemde kunstenaars, eveneens ooit zo jeugdig begonnen.

Kunstroute

De resultaten van al het werk, die de beroemde dinsdag overgebracht zijn naar het centrum van de stad, zijn tijdens de kunstroute te bezichtigen in de Grote Kerk. Uiteraard is er nog veel meer moois te bewonderen op de 1500 stappen lange route. De plattegrond met de route en de deelnemende kunstenaars is gratis te verkrijgen bij diverse winkeliers en hij staat uiteraard ook op de website van Kunstroute Tholen.

Programma

De route wordt gehouden op vrijdag 26 en zaterdag 27 april van 11.00 tot 17.00 uur Muziek is er te beluisteren in het oude stadhuis en in de rooms-katholieke kerk op vrijdag 26 en zaterdag 27 april van 13.00 tot 17.00 uur.

De expositie van de beroepskunstenaars Frank Beek en Leonard Batenburg in de Gasthuiskapel zal geopend zijn op de kunstroutedagen van 11.00 tot 17.00 uur en bovendien van zondag 28 tot en met woensdag 1 mei van 14.00 tot 17.00 uur. Dit jaar is er als extraatje een hele unieke tentoonstelling aangemeerd ‘Glas in lood op de boot’, te bezichtigen in de haven van Tholen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief