Veel vogels zijn uitgeroepen tot nieuwe kampioen.
Veel vogels zijn uitgeroepen tot nieuwe kampioen. Foto: De Vogelvrienden Oud-Vossemeer

De Vogelvrienden Oud-Vossemeer scoort hoog op tentoonstelling met 1300 vogels

Door: Redactie Ingezonden

OUD-VOSSEMEER - Diverse leden van De Vogelvrienden Oud-Vossemeer hebben afgelopen weekend meegedaan aan de vogeltentoonstelling in Rucphen. Met ruim 1300 vogels was het voor de keurmeesters een mooie opgave om de vogels te keuren en de kampioenen aan te wijzen. 

Bij de parkieten behaalde Sjaak van Alphen met een stam agapornis fischeri 371 punten en was daarmee kampioen. Tevens werd hij kampioen met een agapornis fischeri D groen van 92 punten. Marja Zoon deed ook met een agapornis roseicollis groen en een agapornis roseicollis SI ino groen. Helaas voor Marja vielen deze vogels buiten de prijzen. Maar contacten zijn gelegd met andere vogelkwekers, waardoor er nieuwe kwaliteit vogels beschikbaar komen. Het resultaat hiervan zal de vogelvereniging vast volgend jaar gaan zien.

Tropische vogels

Bij de tropische vogels werden meerdere leden van De Vogelvrienden Oud-Vossemeer kampioen. Marko Berkey werd kampioen met een diamantduif en een bandvink wildkleur. Beide vogels behaalden 93 punten. Johan Ketting werd met een driekleurpapegaaiamadine van 93 punten kampioen.

Een binsenastrilde wildkleur kreeg 92 punten en was daarmee ook kampioen. Leonard Ketting werd met een bichenowastrilde van 93 punten en een binsenastrilde oranjesnavel van 92 punten kampioen.

Theo Winkels speelde mee met bruinborstrietvinken en hadesnonnen. Ook deze vogels werden kampioen met 93 punten. Gert-Jan Koolaard zet zijn goede reeks voort. Bij de speciaalclub goulds amandines in september werd hij al diverse keren kampioen. In Rucphen waren zijn vogels weer van goede kwaliteit. Een gouldsamandine zwartkop groen paarsborst man kreeg 93 punten.  En een gouldsamadine zwartkop blauw paarsborst pop kreeg 91 punten.

Vogeltentoonstelling

Bij de kanaries deed Ab Ketting goed mee. Met een kleurkanarie lipochroom geel mozaïek T2 van 92 punten viel Ab helaas net buiten de prijzen, maar dat belooft wat voor de komende tentoonstellingen. 

Na een gezellig en mooi weekend, waar weer diverse nieuwe contacten gelegd zijn maken een aantal leden van De Vogelvrienden Oud-Vossemeer zich op voor een tentoonstelling op Schouwen-Duiveland. Deze zal gespeeld worden in Dirksland. Tevens zijn de voorbereidingen voor de eigen vogeltentoonstelling in volle gang. Deze zal plaatsvinden op 10 en 11 november in Dorpshuis De Vossenkuil Oud-Vossemeer. Deze is voor iedereen gratis toegankelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief