Veel bezoekers bij de vogeltentoonstelling.
Veel bezoekers bij de vogeltentoonstelling. Foto: Vogelvereniging Vogelvreugd Tholen
FOTOALBUM

Ruim 650 vogels en veel bezoekers bij tentoonstelling Vogelvreugd

Door: Redactie Ingezonden

SINT-ANNALAND - Vogelvereniging Vogelvreugd heeft op 24 en 25 november haar bijzondere tentoonstelling gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland. Bijna vijftig vogelliefhebbers uit Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland hadden gezamenlijk 651 vogels ingeschreven.

De heer M. van Dijke werd generaal kampioen, winnaar wisselbeker Tropen en Derbykampioen met een Gouldamadine zwartkop groen witborst van 95p. De wisselbeker kanaries ging naar de heer M.A. Landman met een Kleurkanarie Melanine phaeo rood intensief van 95p.

De tekst gaat verder onder de foto.


Ook Sinterklaas en de pieten namen een bezoek - Vogelvereniging Vogelvreugd Tholen

Thools kampioenschap

De wisselbeker parkieten werd gewonnen door de heer J. van Alphen met een Agapornis Fischeri donkergroen van 94p. Kampioen Jeugd is L. Noteboom met een gouldamadine roodkop groen DF Pastel paasborst van 92p.

Het Thools kampioenschap geldt voor de leden van vogelvereniging Vogelvreugd uit Tholen en vogelvereniging De Vogelvrienden uit Oud-Vossemeer, die aan beide tentoonstellingen hebben meegedaan. Thools kampioen Kanaries werd de heer T.de Vlieger; Thools kampioen tropen werd de heer P. Copier en Thools kampioen parkieten werd de heer M. Bazen.

De tekst gaat verder onder de foto.


Alle prijzen van de tentoonstelling - Vogelvereniging Vogelvreugd Tholen

350 kinderen

De Casembrootschool en School met de Bijbel hebben vrijdagochtend met 350 kinderen de tentoonstelling bezocht waarbij de prijsvraag hen door middel van vragen over de tentoonstelling heeft geleid.

Ook zijn de kleurplaten ingeleverd waarna zaterdag de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Vrijdagmiddag hebben enkele bewoners van de Schutse en Vroonhof samen met begeleiding een bezoekje gebracht aan de tentoonstelling.

Het bestuur kan terugkijken op een geslaagde tentoonstelling. Voor de inzenders is er dit jaar nog de districtstentoonstelling Zeeland die dit jaar gehouden wordt in Terneuzen van 14 tot 16 december 2023.


Een  - Vogelvereniging Vogelvreugd TholenBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief