De werkgroep Rouwbegeleiding zoekt vrijwilligers in de regio's West-Brabant en Tholen.
De werkgroep Rouwbegeleiding zoekt vrijwilligers in de regio's West-Brabant en Tholen. Foto: Shutterstock

Vrijwilliger bij de rouwbegeleiding op Tholen: iets voor jou?

Door: Redactie Ingezonden

THOLEN - Als er iemand overlijdt die je dierbaar is, zijn mensen in rouw. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen unieke manier. Na zo’n ingrijpende gebeurtenis blijft het een kunst om verder te leven zonder deze dierbare persoon. De ervaren vrijwilligers van Rouwbegeleiding West-Brabant & Tholen, onderdeel van WijZijn, begeleiden hen hierbij. Ze nemen de tijd om te luisteren en bekijken samen hoe iemand het verdriet vorm kan geven.

De vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor mensen in rouw. Wil jij ook van betekenis zijn voor hen? De werkgroep Rouwbegeleiding zoekt nieuwe vrijwilligers in de regio West-Brabant en Tholen. De groep bestaat uit geschoolde vrijwilligers die individueel en in groepen van lotgenoten mensen in rouw begeleiden.

Trainingen

Wil je vrijwilliger worden? Meld je dan nu aan voor de training die voorafgaat aan het werk als rouwbegeleider. De training vindt plaats op 6 opeenvolgende woensdagavonden van 21 februari tot en met 27 maart, van 19.30 tot 21.30 uur, aan de Jacob Obrechtlaan 5 in Bergen op Zoom (het gebouw van WijZijn).

Informatie en aanmelding kan via rouwbegeleiding@wijzijn.nl. Na aanmelding vindt voorafgaand aan de training een kennismakingsgesprek plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief