TV fietsen.
TV fietsen. Foto: bron: pvs012024

Zorgloket Smerdiek ontvangt twee stoelen voor ‘TV-fietsen’

Door: Redactie Ingezonden

SINT-MAARTENSDIJK - Op woensdag 14 februari worden twee stoelen officieel overgedragen aan Stichting Zorgloket Smerdiek voor het TV-fietsen. Dit gebeurt omstreeks 16.00 uur in Maartenshof.

Het zorgloket heeft de bijdrage voor deze TV-stoelen als een gift ontvangen. Ook is er een bedrag beschikbaar voor een film die in het voorjaar van Sint-Maartensdijk en omgeving wordt opgenomen. Deze film kan later in het jaar worden gebruikt tijdens het TV-fietsen.

Verschillende routes

Op woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur kunnen alle bewoners van Sint-Maartensdijk in Maartenshof terecht om een virtuele fietstocht te maken langs meer dan 50 plaatsen over de hele wereld, inclusief twee routes op ons eigen eiland Tholen. De fietser bepaalt zelf de duur en het tempo van de fietstocht.

Belangrijke voordelen zijn dat de activiteit binnen plaatsvindt in een verwarmde ruimte, waardoor vallen in principe niet mogelijk is. Daarnaast helpt deze activiteit bij het bestrijden van eenzaamheid en blijft men actief in beweging. Inwoners van Sint-Maartensdijk die willen deelnemen aan het TV-fietsen zijn elke woensdagmiddag welkom in de grote zaal van Maartenshof.

Vrijwilligers gevraagd

Stichting Zorgloket Smerdiek is op zoek naar vrijwilligers voor deze en andere activiteiten, zodat mensen ook op andere dagen en tijdstippen kunnen komen ‘TV-fietsen’. Wie als vrijwilliger aan de slag wil, kan contact opnemen via e-mail (zorgloketsmerdiek@outlook.com) of telefonisch via 06 2866 4050. Ook zoekt de stichting aanvulling voor het bestuur, waarbij betrokkenheid bij de leefbaarheid van Smerdiek gewaardeerd wordt. Belangstellenden zijn van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief