v.l.n.r.: Rutger Boxhoorn, Vincent van der Male, Martin de Waal en Martine van de Velde.
v.l.n.r.: Rutger Boxhoorn, Vincent van der Male, Martin de Waal en Martine van de Velde. Foto: Martine van de Velde

Tholen Unighted volop bezig met voorbereidingen van 9e Vrijmibotho

Door: Redactie Ingezonden

THOLEN - Vrijdag 14 juni lijkt nog ver weg, maar Stichting Tholen Unighted is al vol enthousiasme bezig met de voorbereidingen van de 9e Vrijmibotho! In 2015 ontstond het geweldige idee voor de Vrijdagmiddagborrel Tholen: in december dat jaar organiseerden Vincent van der Male en Martine van de Velde de allereerste editie in de sfeervolle Gasthuiskapel in de binnenstad.

Het was zo’n succes dat er nog een indoor-editie volgde in de oude C1000 en later bij Scheepswerf Duivendijk aan de haven in Tholen. De organisatie heeft het hart verloren aan die locatie, door de prachtige ligging en de waardering van het publiek, staat ook in 2024 daar weer het grote zomerevent gepland. Iedere editie wordt er een goed lokaal doel (of meerdere) gekozen die een donatie krijgen vanuit de organiserende Stichting Tholen Unighted.

De tekst gaat verder onder dit blok.

Lokaal houden

Na de successen van de afgelopen jaren richten zij zich niet meer op groei, maar op het lokaal houden en perfectioneren van dit unieke feest aan het water. Hiervoor is dit jaar Rutger Boxhoorn aan boord gehaald. Met zijn jarenlange ervaring in de productie van grote evenementen is hij een waardevolle aanwinst voor het team.

Hij heeft onder andere gewerkt aan het Grachtenfestival Amsterdam, Concert at Sea en KRO-NCRV NPO Radio 4. Maar ook lokaal is hij een bekend gezicht vanwege zijn inzet voor scouting Heenetrecht Tholen en Tholen Sterk. Naast Rutger is het team in gesprek met nog een aantal personen om het evenement te kunnen blijven verbeteren.

Afscheid

Deze nieuwe krachten geven vriend en teamlid Martin de Waal de ruimte om een stapje terug te doen om zich meer en meer te kunnen focussen op zijn eigen projecten als muzikant en dj/producer, werk en gezin. Martin is sinds 2017 betrokken bij de Vrijmibotho en heeft mede door zijn inzicht, kennis en harde werk het evenement technisch, muzikaal en qua voorzieningen naar het huidige hoge niveau getild.

Op donderdag 25 januari nam hij officieel afscheid als bestuurslid van Stichting Tholen Unighted, maar blijft hij op de achtergrond betrokken bij de komende editie. Het team is hem dankbaar voor zijn jarenlange intensieve bijdrage en kijkt uit naar een geweldige Vrijmibotho op 14 juni 2024.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief