De bieb van Oud-Vossemeer zit gevestigd in De Vossenkuil.
De bieb van Oud-Vossemeer zit gevestigd in De Vossenkuil. Foto: Gemeente Tholen

Ook bibliotheek Oud-Vossemeer krijgt een eigen IDO-spreekuur

Door: Redactie Ingezonden

OUD-VOSSEMEER - Na bibliotheek Tholen krijgt nu ook de bibliotheek in Oud-Vossemeer een eigen IDO-spreekuur. Iedere vierde dinsdag van de maand kunnen inwoners tussen 15.30 en 16.30 uur met al hun vragen over de digitale overheid terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bieb.

Tijdens een IDO-spreekuur zit er een medewerker van de bibliotheek klaar om mensen op weg te helpen bij al hun vragen over de verschillende digitale diensten van de overheid. Dat kan gaan om bijvoorbeeld hulp bij het aanvragen van een DigiD, verschillende toeslagen, het verlengen van een rijbewijs of het aanvragen van AOW. De bibliotheekmedewerker voorziet hulpvragers van de nodige informatie en uitleg, zodat men zelfstandig weer verder kan.

‘Dicht bij huis op weg helpen’

In de bibliotheek van Tholen vindt al drie keer per week een IDO-spreekuur plaats. Dit wordt nu uitgebreid met een extra maandelijks spreekuur in de bieb van Oud-Vossemeer, gevestigd in De Vossenkuil.

Monique van Kol, programmamanager Maatschappelijke Bibliotheek bij Bibliotheek Oosterschelde, legt uit waarom: “In de gemeente Tholen konden mensen tot nu toe alleen maar terecht in Tholen-stad met hun vragen over de digitale overheid. We willen ook graag de inwoners van de verschillende kernen dicht bij huis op weg kunnen helpen. Hiermee hopen we het IDO-spreekuur voor nog meer mensen toegankelijk te maken.”

Meer informatie

Hulp tijdens het IDO-spreekuur is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek, en wordt geboden op basis van vrije inloop. Een afspraak maken is dus niet nodig. Voor meer informatie kan men terecht op de website van bibliotheek Oosterschelde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief