Slagwerkgroep Percussivity
Slagwerkgroep Percussivity Foto: Rien Burgers

Volle gymzaal geniet van 150 muzikanten tijdens Concordia Concert

Door: Redactie Ingezonden

THOLEN - In een volle gymzaal van de Meulvliet in Tholen traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod.

Het harmonieorkest, onder leiding van Marcel Hartendorp, opende het concert met het uitdagende werk ‘Victory’, gevolgd door een medley van George Gershwin. Daarna passeerden diverse groepen van de vereniging de revue, waaronder de samenspelgroep, o.l.v. Jurgen Dijksma, slagwerkgroep Percussivity, o.l.v. Barry van Bavel en Kinderkoor Eigenwijs. Het koor zong een mooie canon en een vrolijk lied over een banaan, waarbij ze werden begeleid door het harmonieorkest.

Bekende melodietjes

Het tweede deel van het concert bracht herkenbare klanken met nummers als ‘Livin’ la Vida Loca’ en ‘Opzij, Opzij’, gespeeld door blaaskapel De Klienkers. Het kleine orkest, onder leiding van Jurgen Dijksma, bracht onder andere het sprookje van Rapunzel tot leven, waarbij ladyspeaker Dianne Deurloo passages uit het sprookje vertelde.

Het harmonieorkest vervolgde met een medley uit het iconische spel Super Mario Bros, waarbij het publiek enthousiast reageerde op de bekende deuntjes. De avond werd swingend afgesloten met ‘Greased Lightin’, waarbij het publiek perfect in het ritme mee klapte. Het concert werd afgesloten met een gezellige afterparty in de foyer.

Jubilarissen

Jubilea werden ook gevierd tijdens het concert, waarbij maar liefst zeven jubilarissen werden gehuldigd. Theo Steketee (60 jaar lid), Hans Bruins, Piet Geuze, Lars Geluk, Sente Mol, Leen Berrevoets en Meriam van Eekelen (allemaal 25 jaar lid) werden door voorzitter Jesse de Hond in het zonnetje gezet en gewaardeerd voor hun inzet.


De jubilarissen kregen een bos bloemen - Rien Burgers



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief