Stavenisse vanuit de lucht.
Stavenisse vanuit de lucht. Foto: Jordy Media

Viering 425 jaar Stavenisse start vanavond met openingsceremonie

Door: Redactie Ingezonden

STAVENISSE - Stavenisse is jarig en dat wordt gevierd! Vanavond - vrijdag 26 april - vindt de openingsceremonie van 425 jaar Stavenisse plaats. Aan burgemeester Marleen Sijbers de eer het jubileumjaar officieel te openen.

De viering van 425 jaar Stavenisse start vanavond 26 april, de avond voor Koningsdag, met een openingsceremonie op de Voorstraat. Alle inwoners van Stavenisse worden opgeroepen om bij de ceremonie aanwezig te zijn en het jubileumjaar gezamenlijk in te luiden.

Officiële opening en aubade

De ceremonie begint om 20.00 uur op de Voorstraat. Na de officiële opening door burgemeester Sijbers volgt een aubade met medewerking van Muziekvereniging Euterpe. Ook is er gelegenheid om een kijkje te nemen bij de feestelijke poorten op de Voorstraat. Deze poorten, met daarop creatieve werken van basisscholen De Schalm en De Rehobothschool, zijn speciaal gemaakt voor deze heugelijke viering. De openingsceremonie wordt afgesloten met een borrel voor genodigden in dorpshuis De Stove.

Samen jarig Stavenisse vieren

In Stavenisse, het dorp waar elke straat en steen een eigen verhaal heeft, wordt 425 jaar van uniek samenzijn gevierd. De openingsceremonie markeert de start van dit bijzondere jaar. Met trots en plezier organiseren eigen inwoners een jaar lang allerlei activiteiten. Een mix van unieke activiteiten en bestaande events met een extra feestelijk tintje. Speciaal uitgekozen om 425 jaar Stavenisse voor iedereen bijzonder te maken en de onderlinge saamhorigheid nog meer te vergroten.

Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk, met behulp van sponsoren, door vrijwilligers georganiseerd. Bewoners, fans van Stavenisse en bedrijven kunnen ook financieel helpen, graag zelfs! Scan de QR-code op de website www.425jaarstavenisse.nl voor een open bijdrage.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief