Afbeelding
Foto: Politieteam Oosterscheldebekken

Reddingsactie voor dronken man in ijskoude Oosterschelde

Door: Olaf Knook Politie

SINT PHILIPSLAND - Een dronken man (28) uit Katwijk sprong gisteravond na een alcoholcontrole op de Philipsdam bij Sint Philipsland in het ijskoude water van de Oosterschelde. Onmiddellijk werd een grootschalige reddingsoperatie op touw gezet, inclusief meerdere brandweerteams en duikteams. De man kon uit het water worden gehaald en hield er een nat pak aan over.

Agenten ontdekten rond 23.45 uur een voertuig met de alarmlichten aan op de Philipsdam. Naast de bestuurder troffen zij een lege fles drank aan. Een blaastest bevestigde het vermoeden van dronkenschap. Toen de politie de autosleutels in beslag nam, maakte de man een plotselinge uitstap. Hij stak de weg over en sprong in het ijskoude water. Onmiddellijk werd een grootschalige reddingsoperatie op touw gezet, inclusief meerdere brandweerteams en duikteams.

Rijverbod

Gelukkig kon de man na ongeveer vijf minuten overtuigd worden om het water te verlaten en terug te keren naar zijn auto. Omdat de agenten hem niet hebben zien rijden, werd hem slechts een rijverbod opgelegd. Hoewel hij een nat pak haalde, kwam hij er zonder verwondingen vanaf.

Op deze weg werd de dronken man gevonden:
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief