Zeilstra ziet lange wachttijden voor mogelijke huurders.
Zeilstra ziet lange wachttijden voor mogelijke huurders. Foto's: Shutterstock en Gemeente Tholen

Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart ‘knelpunten’ aan

Door: Olaf Knook Politiek

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele ‘knelpunten’ bij Zuidwestwonen.

Zeilstra vraagt zich af of het college op de hoogte is van de huidige situatie waarin het aanbod van huurwoningen leidt tot lange wachttijden voor potentiële huurders. Hij wil weten hoelang mensen gemiddeld moeten wachten, hoeveel mensen momenteel in de wachtrij staan en wat de belangrijkste oorzaken zijn van deze vertragingen.

Na drie jaar uitgeschreven

Een specifieke zorg van Zeilstra heeft betrekking op het beleid bij Zuidwestwonen, waar huurders na drie jaar zouden worden uitgeschreven. Zelfs wanneer ze een huis gaan bezichtigen of op zoek zijn naar een aangepaste woning. Hij vraagt het gemeentebestuur om hun standpunt over dit beleid te delen.

Daarnaast dringt Zeilstra erop aan dat het gemeentebestuur het met zijn partij eens is dat deze problemen dringend moeten worden aangepakt bij Zuidwestwonen. Hij benadrukt het belang van het herzien van dit beleid, zodat potentiële huurders niet onnodig de kans op een woning wordt ontnomen.

‘Norm niet behaald’

Tot slot wijst Zeilstra op het tekort aan huurwoningen in de gemeente Tholen, waarbij hij opmerkt dat het huidige aanbod niet voldoet aan de vastgestelde norm van 33 procent. Hij wil weten of het gemeentebestuur het met hem eens is over deze constatering en of zij bereid zijn stappen te ondernemen om het aanbod van huurwoningen binnen de gemeente te verbeteren.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief