De commissaris van de Koning op de foto met de ontvangers van de Zeeuwse complimenten, op 12 januari 2024
De commissaris van de Koning op de foto met de ontvangers van de Zeeuwse complimenten, op 12 januari 2024 Foto: Joan Krüse

‘Het zijn onzekere tijden die je een gevoel van onmacht geven’

Door: Redactie Politiek

THOLEN - Traditiegetrouw verschijnt in de eerste weken van het nieuwe jaar het jaarverslag van de commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman. Een jaarverslag dat de mogelijkheid biedt nog eens terug te kijken op het jaar dat achter ons ligt, en de lezer een inkijkje geeft in het werk van een commissaris.

Het zijn onzekere tijden, schrijft Polman in het voorwoord van zijn jaarverslag. “Wat we kunnen doen is onze gezamenlijke waarden ertegenover te stellen: elkaar met respect bejegenen, luisteren, leren begrijpen. En dat kunnen we gewoon doen, hier in Zeeland.” Het zijn woorden die in verschillende vormen vaker terugkomen in het jaarverslag.

Excuses voor slavernij

In het afgelopen jaar ontmoette Polman veel inspirerende mensen en legde hij interessante werkbezoeken af. Daarnaast voerde hij zijn rijkstaken uit en bestuurde hij de provincie mee, als voorzitter van Gedeputeerde en Provinciale Staten. Er waren verkiezingen voor Provinciale Staten en namens het provinciebestuur bood Polman excuses aan voor de rol van de Staten van Zeeland ten tijde van de slavernij. Bovendien reikte hij de commissarispenning uit aan kunstenaar Marinus Boezem. Dit alles en veel meer is te lezen in het jaarverslag cvdK 2023.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief