Willy Nap en Peter Verhoogt.
Willy Nap en Peter Verhoogt. Foto: J. de Viet

Smaakvolle apotheose Stadhuisconcerten Tholen

Sport en vereniging

THOLEN - Het was een smaakvol veelzijdige muzikale happening afgelopen zaterdag in het Oude Stadhuis. In een volle zaal werd de reeks Stadhuisconcerten zomer 2019 van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten afgesloten door sopraan Willy Nap en pianist Peter Verhoogt.

Zoals gebruikelijk was het laatste optreden van de klassieke concertreeks ingevuld met een ietwat lichter genre, eveneens uitgevoerd door professionele musici.

Na o.a. de tango's en Franse chansons van voorgaande jaren was het nu de beurt aan de musicals van George Gershwin en Leonard Bernstein en filmmuziek.

De titelsong van het programma "Colors of the wind" was direct het visitekaartje. Het was onmiddellijk helder dat Willy Nap is gepokt en gemazeld in dit genre. Een veelkleurig stemgebruik, optimale dictie en innemend acteertalent maakten haar interpretatie uiterst muzikaal indringend en aangenaam onderhoudend, hetgeen de veelzijdigheid van deze artieste aangaf.

Het kenmerk veelzijdigheid werd nog eens geaccentueerd door pianist Peter Verhoogt. Enerzijds door vanachter de vleugel met welluidende stem zich samen te voegen met de soliste in een duet, anderzijds door bij zijn solo met songs uit The Sound of Music het publiek uit te nodigen mee te zingen. Dat community singing de toehoorders aan het hart lag, was duidelijk hoorbaar.

Willy Nap en Peter Verhoogt ontvingen dank van de organisatie in de vorm van twee prettige flessen, en van het publiek met een staande ovatie.
Beiaardier David van der Vlies zette met zijn aansluitende bespeling van het carillon voluit een uitroepteken achter de Stadhuisconcerten 2019.
De reeks van vijf Avondconcerten van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten begint op 16 november om 20.15 uur met een concert door het internationaal opererende Brisk Recorder Quartet.

Nadere info: www.keldermansconcerten.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief